JONATHAN NACKSTRAND Afp
‘ŠVEDSKI MESSI‘

Tinejdžer koji je srušio United ima 17 godina i san mu je dominirati u samo jednom klubu

Za one unutar Parkena i za one koji traže sljedeću generaciju talenata Bardghji nije iznenađenje
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. studeni 2023. 12:45

Emocionalni tobogan najbolji je naziv za dosadašnju sezonu Manchester Uniteda.

Još jednu bolnu epizodu proživjeli su ove srijede u Kopenhagenu gdje su u okviru 4. kola Lige prvaka poraženi 4:3.

Sva tri boda domaćem sastavu koji je od 42. minute imao igrača više, donio je 17-godišnji Roony Bardghji. Dječak koji tek ulazi u nogometnu orbitu.

Šest dana prije svog 18. rođendana, švedski nogometaš sirijskog podrijetla (rođen u Kuvajtu) predstavio se svijetu svojim prvim golom u Ligi prvaka.

Tim posljednjim pogotkom Bardghji je postao najmlađi igrač koji je zabio protiv Manchester Uniteda u Ligi prvaka i najmlađi koji je zabio za Copenhagen u natjecanju.

Za one unutar Parkena, za one koji traže sljedeću generaciju talenata to nije iznenađenje.

Štoviše, Bardghjia smatraju jednim od najvećih talenata koji je prošao sve omladinske pogone Copenhagena, a zbog stila igre krasi ga epitet ‘‘švedski Messi‘‘.

Zabio je osam golova za danskog giganta u svim natjecanjima ove sezone, ali trener ga još uvijek dozira. Protiv Manchestera je dobio pola sata, dovoljno da napravi prevagu. Jednako toliko igrao je i u 2. kolu protiv Bayerna, dok je u prvoj utakmici protiv Manchester Uniteda odnosno Galatasaraya gledao s klupe.

Svoje ambicije otkrio je u intervjuu za švedski Aftonbladet prošle godine:

- San je napraviti korak dalje i igrati za najbolje momčadi i igrati najprestižnije turnire. Klub u kojem želim završiti? Želja mi je igrati za Real Madrid i provesti tamo dugi niz godina. Cilj je postati najbolji na svijetu i da me nitko ne može zaustaviti - komentirao je tada 16-godišnji Bardghji.

Kako piše Sportskeeda, Chelsea se već prošlog tjedna raspitivao za njegove usluge što samo pokazuje njegovu rastuću popularnost. S druge strane, nakon heroja Roonyja Bardghjija, Manchester United nalazi se na posljednjem mjestu u skupini A s tri boda iz četiri utakmice.

Momčad Erika ten Haga sada čekaju dvije utakmice koje moraju pobijediti protiv Bayerna i Galatasaraya kako bi imali nade da za prolazak u sljedeći krug.

Linker
07. svibanj 2024 18:00