FRANCK FIFE Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO Brutalni Mbappé uništio snove Sociedada; Bayern razmontirao Rimljane i izborio četvrtfinale

Bayern i PSG prvi su klubovi koji su osigurali četvrtfinale ovogodišnje Lige prvaka
Piše: Hina/SNObjavljeno: 05. ožujak 2024. 21:20

REAL SOCIEDAD - PSG 1:2 (Merino 89./Mbappe 15., 56.)

REAL SOCIEDAD: Remiro - Traore, Zubeldia (od 77. Pacheco), Le Normand, Galan- Mendez (od 61. Turrientes), Zubimendi (od 83. Olasagasti), Merino⚽, Becker (od 61. Barrenetxea) - Kubo?, Oyarzabal (od 77. Silva)

PSG: Donnarumma - Hakimi? (od 83. Soler), Beraldo, Hernandez, Mendes? (od 62. Mukiele) - Zaire-Emery, Vitinha, Fabian Ruiz (od 77. Ugarte) - Dembele? (od 82. Kolo Muani), Mbappé⚽⚽, Barcola (od 46. Kang-in Lee)

Gol Mbappea pogledajte OVDJE

Drugi gol Mbappea pogledajte OVDJE

Gol Merina pogledajte OVDJE


BAYERN - LAZIO 3:0 (Kane 39., 66., Müller 45+2.)

BAYERN: Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Guerreiro (od 78. Davies) - Pavlović, Goretzka - Sane (od 89. Laimer), Müller⚽ (od 78. Tel), Musiala (od 90. Gnabry) - Kane⚽⚽

LAZIO: Provedel - Marušić, Mario Gila, Romagnoli?, Pellegrini - Gueondouzi, Vecino (od 61. Cataldi), Luis Alberto (od 80. Kamada) - Anderson (od 75. Pedro), Immobile (od 61. Castellanos), Zaccagni (od 61. Isaksen)

Gol Kanea pogledajte OVDJE

Gol Müllera pogledajte OVDJE

Drugi gol Kanea pogledajte OVDJE


Nogometaši njemačkog i francuskog prvaka Bayern Munchena i Paris Saint-Germain prvi su putnici u četvrtfinale nogometne Lige prvaka.

Bayern je u uzvratnom susretu osmine finala u Munchenu pobijedio Lazio sa 3-0 nadoknadivši poraz 0-1 iz prve utakmice igrane u Rimu, dok je u drugom susretu večeri PSG na gostovanju u San Sebastianu porazio Real Sociedad sa 2-1 potvrdivši pariških 2-0.

Bavarci su u Munchenu napokon pružili sjajnu predstavu, dominirali su praktički cijeli susret, imali su daleko više prilika i udaraca (22/4) i sasvim zasluženo su izborili 12. slavlje u posljednjih 13 nastupa u osmini finala LP. Dva gola je zabio Harry Kane (39, 66), a jednog Thomas Müller (45+2).

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Prvu veliku priliku njemački sastav je imao u šestoj minuti, iz izgledne pozicije je pucao Leroy Sane, ali je Ivan Provedel bio siguran. U 14. minuti je opasno pucao i Jamal Musiala, ali je Provedel sjajno reagirao. Uslijedili su i udarci Sanea, Raphaela Guerreira, te Harryja Kanea, ali bez promjene rezultata.

Najbolju priliku u prvom dijelu gosti su imali u 37. minuti. Mattia Zaccagni je zavrnuo loptu u šesnaesterac, Matthijs de Ligt nije najbolje očistio i lopta je došla do Cire Immobilea koji je iz blizine pucao glavom pored gola. Kazna za promašenu priliku je stigla dvije minute kasnije. Guerreiro je pucao nakon povratne lopte, no loše je zahvatio loptu, međutim Harry Kane se snašao i glavom pogodio za 1-0.

U posljednjim trenucima prvog dijela Bayern je zabio i drugi gol. Guerreiro je izveo korner, lopta se odbila do De Lighta koji je opalio iz prve, a Thomas Müller glavom skrenuo loptu u mrežu. Bio je to njegov 54. gol u Ligi prvaka, te 104. pobjeda u 148 nastupa u elitnom natjecanju Starog kontinenta. Samo Cristiano Ronaldo ima više pobjeda (115).

Bayern je sve dvojbe otklonio u 66. minuti, Sane je odlično pucao, Provedel još jednom obranio, no Kane je posprebio odbijanac za svoj drugi gol na utakmici. Bio je to njegov 33. gol ove sezone, te šesti u Ligi prvaka uz tri asistencije. Engleski napadač je sve bliže osobnom rekordu u Ligi prvaka koji je postavio u sezoni 2017/18., kada je upisao sedam golova i dvije asistencije za Tottenham.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

U drugom susretu PSG nije dozvolio nikakvo iznenađenje na Anoeti ostvarivši pobjedu 2-1 uz dva gola Kyliana Mbappéa (15, 56), dok je utješni gol za domaćine zabio Mikel Merino (89).

Gosti su imali zicer već u desetoj minuti. Kylan Mbappé je probio po krilu ubacivši loptu pred vrata do Bradleyja Barcole koji je pucao, ali je Alex Remiro odlično reagirao. Pet minuta kasnije PSG je poveo. Ousmane Dembele je odlično uposlio Mbappéa koji je "slomio" čuvara i sjajnim udarcem iskosa pogodio za 1-0.

Sve dvojbe oko mogućeg čuda razriješene su u 56. minuti kada je Mbappé pobjegao španjolskoj obrani zabivši za 2-0.

image

Kylian Mbappé

ANDER GILLENEA Afp

Sjajni francuski napadač je stigao do brojke od 46 golova u Ligi prvaka i sa 25 godina i 76 dana postao drugi najmlađi igrač koji je postigao najmanje 45 golova. Mlađi od njega je bio tek Lionel Messi koji je do brojke od 45 golova stigao sa 24 godine i 257 dana.

Domaćin je u završnici utakmice tražio utješni gol, ali su Mikel Oyarzabal u 73. i Martin Zubimendi tri minute kasnije bili neprecizni, dok je u 79. minuti Gianluigi Donnarumma obranio udarac Benata Turrientesa. Ipak, u 89. minuti domaćin je smanjio na 2-1 golom Mikela Merina koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru.

U srijedu su na rasporedu još dva susreta osmine finala, Manchester City i FC Kopenhagen, te Real Madrid - RB Leipzig. City je u prvom susretu u Kopenhagenu pobijedio sa 3-1, dok je Real slavio u Leipzigu sa 1-0.

Preostale četiri utakmice na rasporedu su idući tjedan. U utorak, 12. ožujka sastaju se Arsenal - Porto (0-1), te Barcelona - Napoli (1-1), a dan kasnije igraju Atletico Madrid - Inter (0-1), te Borussia Dortmund - PSV Eindhoven (1-1).

Kraj utakmice u San Sebastiánu!

Real Sociedad oprostio se od elitnog natjecanja, a PSG je osigurao mjesto među osam najboljih. Parižane je predvodio sjajni

Kylian Mbappé, koji je s dva pogotka trasirao novu pobjedu francuskog prvaka, a Mikel Merino u završnici je ublažio poraz domaće momčadi.

Kraj utakmice u Münchenu!


Bayern je dominantnom predstaviom srušio Lazio s 3:0 i isprao gorak okus nakon minimalnog poraza u Rimu u prvoj utakmici. Harry Kane s dva pogotka pogurao je Bavarce prema četvrtfinalu, a jedan pogodak zabio je i Thomas Müller.

90. ⚽ GOOOL!


Real Sociedad smanjuje na 1:2. Mikel Merino zabija utješni pogodak za Baske, dočekao je odbijenu loptu na petercu i uz pomoć obrambenog igrača skrenuo ju u mrežu.

90. Igrat će se tri minute sudačke nadokande na Allianz Areni.

85. Real Sociedad igra zadnje minute u Ligi prvaka ove sezone, a Laziju nedostaju dva pogotka za produžetke. Međutim, prema prezentaciji na terenu, Rimljanima treba čudo za povratak u igru.

79. Turrientes je pucao iz neposredne blizine, ali Donnarumma zaustavlja njegov opasan pokušaj.

72. Oyarzabal je dobio "poklon" od pariške obrane, ali je zakomplicirao situaciju i Donnarumma nije imao težak posao s njegovim pokušajem loba.

72. Prijeti i Lazio! Luis Alberto tukao je s ruba kaznenog prostora, ali od bloka lopta odlazi malo pored vrata.

71. Müller se sjurio prema vratima, pucao u prvi kut, ali Provedel uz pomoć vratnice spašava vrata.

66. ⚽ GOOOL!


Bayern diže prednost na 3:0! Sane je pucao, Provedel odbio loptu, a Kane je dočekao loptu i pospremio ju u mrežu.

61. Trostruka promjena u Laziju: iz igre su izašli Vecino, Zaccagni i Immobile, a na terenu su Cataldi, Isaksen i Castellanos.

56. ⚽ GOOOL!

Mbappé je projurio po lijevoj strani, izašao "oči u oči" s Remirom, a onda neobranjivo pogodio u bliži kut.

54. ? Zubeldia je požutio zbog oštrog starta na Dembeleu.

52. Immobile je srušen u kaznenom prostoru, gosti su tražili kazneni udarac, ali sudac Slavko Vinčić je samo odmahnuo rukom.

46. Počelo je drugo poluvrijeme u Münchenu i San Sebastiánu!

Kraj prvog poluvremena u San Sebastiánu!


Mbappé je prvi akter susreta u Španjolskoj. Francuz je majstorskim potezom doveo PSG u vodstvo, a Parižani zasad imaju tri pogotka prednosti u ukupnom rezultatu. Sociedad nije ozbiljnije zaprijetio gostujućim vratima i sve je dalje od mjesta među najboljih osam u Ligi prvaka.

Kraj prvog poluvremena u Münchenu!


Bayern je u završnici prvog dijela, preko Kanea i Müllera, uspio okrenuti ukupan rezultat. Lazio se dobro držao do zadnjih desetak minuta, kada je obrana stavljena na konopce, a Bavarci su otišli na dva pogotka prednosti.

45+2. ⚽ GOOOL!


Bayern vodi 2:0! Müller je strijelac! De Ligt je poslao oštru loptu pred vrata, a iskusni Nijemac postavio glavu i skrenuo loptu mrežu.

45. Kubo je opalio s više od 20 metara, ali odlazi lopta pored vrata.

43. Real Sociedad sve je dalje od četvrtfinala Lige prvaka. Nisu uspjeli zaprijetiti pariškim vratima, a Mbappé je bio vrlo blizu novom pogotku...

40. Lazio je grogiran! Musiala je zamalo povećao prednost Bayerna, a vratar Provedel je "poludio" na svoje suigrače...

39. ⚽ GOOOL!


Bayern vodi na Allianz Areni, Kane je zabio! Müller je vratio loptu glavom u srce kaznenog prostora, Guerreiro ju je skrenuo, a Englez glavom puca ispod Provedela za vodstvo i anuliranje prednosti Lazija iz prve utakmice.

35. Kimmich je ubacio, najviši u skoku je bio Dier, ali njegov udarac glavom odlazi preko vrata.

Uoči utakmice, Bayernovi navijači priredili su koreografiju.

image
MICHAELA MERK/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

29. Mbappé je skoro stigao do drugog pogotka. Francuz je tukao iz prve s peterca, nakon povratne lopte, ali njegov udarac nogom brani Remiro.

28. ? Mendes je zaradio žuti karton zbog oštrog prekršaja na Kubu.

24. Lazio je preživio opasan nalet Bavaraca, u blok su tukli Musiala i Guerreiro.

23. Bayern zasad ne pravi puno problema gostujućoj obrani. Lazio uspješno brani minimalnu prednost iz prve utakmice.

15. ⚽ GOOOL!

PSG vodi u San Sebastiánu! Kylian Mbappe dobio je loptu u teškoj poziciji, a onda "promiješao" domaću obranu i neobranjivo pogodio u malu mrežu za vodstvo Parižana. PSG u ovom trenutku ima ukupnih 3:0.

14. Musiala je opasno tukao s ruba kaznenog prostora, a Provedel je morao odbiti njegov udarac.

10. Mbappe je projurio po lijevoj strani terena, poslužio Barcolu, a njegov udarac iz neposredne blizine sjajno brani Remiro.

8. Sane radi probleme lijevoj strani talijanske obrane, a nakon što je poslužio Musialu, udarac je završio u bloku.

6. Sane se oslobodio na desnoj strani, ali njegov prizeman udarac odlazi ravno u Provedela.

5. Zasad nema većih prilika niti u jednoj utakmici. Guendozi je tukao neprecizno udarcem izvan kaznenog prostora na Allianz Areni. Traje uvodno ispitivanje snaga, a Lazio i PSG strpljivo čuvaju prednost iz prvih susreta.

1. Počele su utakmice u San Sebastiánu i Münchenu!

Uzvratne oglede između Real Sociedada, odnosno Bayerna i Lazija, pratit ćemo u paralelnom prijenosu uživo.

Linker
20. travanj 2024 14:09