ANDER GILLENEA Afp
VINICIUS JUNAK KRALJEVA

VIDEO: Real uzvratio Bayernu nakon ulaska Modrića. Četiri gola u veličanstvenom srazu na Allianz Areni

Utakmica je završila remijem 2:2, sve je poravnato uoči uzvrata na Santiago Bernabeuu
Piše: SNObjavljeno: 30. travanj 2024. 19:57

BAYERN - REAL MADRID 2:2 (Sane 53., Kane 57.(p)/Vinicius 24., 83.(p))

Bayern (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Dier, Kim🟨, Mazraoui🟨 - Laimer, Goretzka (od 46. Guerreiro) - Sane⚽ (od 87. Davies), Muller (od 80. Gnabry), Musiala - Kane⚽

Real Madrid (4-3-1-2): Lunin - Vazquez🟨, Nacho (od 65. Camavinga), Rudiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Kroos (od 75. Modrić) - Bellingham (od 75. Diaz) - Rodrygo (od 87. Joselu), Vinicius Jr.⚽⚽


Na minhenskoj Allianz Areni nogometaši Bayerna i madridskog Reala su odigrali prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka, pobjednika nije bilo nakon 2-2 (0-1) tijekom 90 minuta igre te se drama seli na uzvrat i madridski Santiago Bernabeu.

Real je poveo u 24. minuti golom Vinicius Juniora, dok je preokret uslijedio početkom nastavka. U 53. minuti Leroy Sane je pogodio za 1-1, dok je u 57. Harry Kane realizirao jedanaesterac za 2-1 Bayerna. Konačnih 2-2 postavio je Vinicius Junior u 83. minuti kada je pogodio s bijele točke.

Samo je četrdeset sekundi trebalo Bayernu da kreira prvu veliku priliku na susretu. Pred madridska vrata izbio je Sane, ali je nakon njegovog udarca, malo iskosa, dobro nogom reagirao vratar Reala Lunin.

Kao i kod Manchester Cityja, u uzvratnom ogledu četvrtfinala, Real je igrao tako što je svih njegovih jedanaest igrača stajalo iza lopte. Real se u uvodnih dvadeset minuta isključivo branio, a Bayern je pokušavao prijetiti kroz gusto postavljenu suparničku obranu.

Nakon slabašnog pokušaja Kanea u sedmoj minuti opet je Sane bio prijetnja za Madriđane, ali je tom prilikom igrač Bayerna bio neprecizan. Imao je potom lukavi pokušaj sa sredine terena Kanea, pucali su Musiala i Goretzka, dok je Real prvi udarac prema suparničkim vratima i uopće prvi izlet prema vrataru Neuera okrunio pogotkom.

U 24. minuti je sjajnim dodavanjem Toni Kroos izbacio iz igre kompletnu obranu Bayerna. Sam je pred Neuera izašao Vinicius Junior i lako plasirao loptu za 1-0.

Gol Viniciusa pogledajte OVDJE

Pogodak nije promijenio ništa na travnjaku do kraja poluvremena. Bayern je pleo mrežu oko suparničkog šesnaesterca, ali je u svemu nedostajalo završno dodavanje i pravi udarac. Malo prije odlaska na odmor još je jednom dobro pokušao Kane iz slobodnog udarca, s 18 metara, ali nije pogodio cilj.

Prvu veliku šansu u nastavku je imao Real u 51. minuti. Kombinirali su Bellingham i Kros, a njemački noogometaš je vrlo dobro pucao u suprotni kut, ali je Neuer spriječio novi pogodak gostiju. I potom se dogodio potpuni preokret u samo nekoliko minuta.

Sane je u 53. minuti izjednačio na 1-1 nakon što se iskosa sjurio prema šesnaestercu i žestokim udarcem pogodio prvi kut Luninovih vrata. Četiri minute kasnije uslijedila je još veća erupcija oduševljenja na Allianz Areni. Svemu je prethodio prekršaj Lucasa Vazqueza u šesnaestercu Reala na Musiali, a Kane je pogodio s bijele točke za 2-1.

Gol Sanea pogledajte OVDJE

Gol Kanea pogledajte OVDJE

Nakon preokreta nastavila se bolja igra Bayerna te je domaćin i dalje stvarao veći broj prilika. U 66. minuti je blokiran udarac Kanea, dok je minutu kasnije Dier vrlo dobro pucao glavom nakon kornera, ali je ostalo 2-1.

U samoj završnici susreta napokon je Real pokazao žešći angažman u igri prema naprijed pa je prvo Vinicius Junior u 79. minuti ozbiljno zaprijetio, ali je Neuer obranio, dok su gosti četiri minute kasnije izjednačili. Kim je napravio prekršaj na Rodrygu, a njegov sunarodnjak Vinicius Junior je pogodio s bijele točke za konačnih 2-2.

Drugi gol Viniciusa pogledajte OVDJE

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić za Real je zaigrao od 75. minute.

Uzvratna utakmica se na Santiago Bernabeu igra u srijedu, 8. svibnja.

U srijedu će, s početkom u 21 sati, u Dortmundu prvu polufinalnu utakmicu odigrati Borussia i Paris St. Germain.

90. +3' 🕖

Kraj utakmice na Allianz Areni! Sjajna utakmica, šteta što je morala završiti... A završila je remijem 2:2 tako da su Real i Bayern potpuno poravnati uoči uzvrata na Santiago Bernabeuu. Samo što Madriđani imaju prednost domaćeg terena...

90. 🕖

Imat ćemo tri minute sudačke nadoknade.

87.

Mijenjaju sada i Tuchel i Ancelotti. Kod domaćih ulazi Alphonso Davies umjesto Leroya Sanea, kod gostiju Joselu mijenja Rodryga.

82.

Kim Min Jae ruši Rodryga u šesnaestercu i to je čisti kazneni udarac. Real će imati priliku izjednačiti s bijele točke.

79.

Kakva maestralna lopta Luke Modrića za Viniciusa, ali ovog puta Brazilac nije uspio zabiti. Real će imati novi korner, šesti danas.

75.

Došao je taj trenutak. Luka Modrić ulazi u igru umjesto Kroosa i preuzima kapetansku traku, Brahim Diaz zamijenio je Bellinghama.

69.

Modrić se sprema za ulazak u igru, kao i Brahim Diaz.

67.

Dobar pokušaj Diera glavom nakon ubačaja iz kornera, ali Lunin je na mjestu.

66.

Sjajno primanje i udarac iz okreta, ali nema novog pogotka za Kanea. Netko je blokirao njegov udarac, Bayern će imati korner.

65.

Mijenja Carlo Ancelotti, ali ne ulazi (zasad) Luka Modrić. Camavinga mijenja Nacha što znači da Tchouameni seli na stopera.

64. 🟨

Žuti karton za Kroosa.

60.

Sada Kane pada u šesnaestercu, ali ovog puta nema govora o najstrožoj kazni.

57. ⚽

Kane šalje Lunina u jednu stranu, a loptu u drugu za veliki preokret Bayerna u samo četiri minute.

56.

Penal za Bayern! Musiala je pao u šesnaestercu, Turpin je odmah pokazao na bijelu točku.

53.

GOOOL! Bayern se vraća u utakmicu sjajnim pogotkom Leroya Sanea. Krilni napadač domaćeg sastava krasno se izbacio na lijevu nogu i snažno opalio u bliži kut.

51.

Sjajan udarac Kroosa, još bolja obrana Neuera! Prva prava prilika u drugom poluvremenu.

46. 🕖

Sve je spremno za nastavak susreta na Allianz Areni. Turpin je dao znak da drugo poluvrijeme može započeti.

45. 🕖

Turpin je označio kraj prvog poluvremena, Kraljevi odlaze na predah s golom prednosti ponajviše zahvaljujući Toniju Kroosu i Viniciusu Junioru.

45.

Rodrygo je pogodio samo živi zid, Kraljevi će imati novi korner.

44. 🟨

Uh, sada prekršaj na rubu šesnaesterca na drugoj strani. Bilo je to jako blizu i najstrože kazne. Mazraoui je za ovaj prekršaj nad Bellinghamom zaradio žuti karton.

42.

Dobre dvije minute trajala je uvertira za ovaj Bayernov pokušaj iz slobodnjaka, ali Kaneov udarac odlazi pokraj gola.

40.

Musiala srušen na rubu šesnaesterca. Bit će ovo dobra prilika za jednog od Bayernovih pucača...

36.

Ušli smo u zadnjih deset minuta prvog poluvremena. Pritisak Bayerna je popustio, Real je preživio nalete Bavaraca na samom početku utakmicu i još poveo tako da je zasad sve idealno za Kraljeve.

34.

Dugo nismo vidjeli ništa ni od jednih ni od drugih. Real je zaradio novi korner, kod lopte je naravno Toni Kroos.

24.

GOOOL! Real poveo ni iz čega. Doslovno. Nakon apsolutne dominacije domaćina u prvoj polovici prvog poluvremena, Real je bio taj koji je prvi zatresao mrežu. Kim je preduboko izašao na Viniciusa, Kroos je uvidio priliku i savršenim dodavanjem pronašao Brazilca koji iskorištava priliku u situaciji 1 na 1.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/PROFIMEDIA Kirill Kudryavtsev/afp/profimedia

20.

Nakon nekoliko minuta zatišja, Real je napokon nešto napravio na protivničkoj polovici, doduše, dobio je samo korner.

12.

Još jedan pokušaj Bayerna, peti ukupno. Ovog puta Musiala je okušao svoj udarac, ali nije ozbiljnije ugrzio vrata Reala.

9.

Novi pokušaj Kanea. Bayern je sad uzeo loptu na polovici igrališta, odakle je engleski napadač pokušao iznenaditi Lunina, ali lopta odlazi iznad vrata.

7.

Novi pokušaj Sanea, ali ovog puta njegov udarac odlazi visoko iznad gola. Real ne može izaći sa svoje polovice.

6.

Još jedan udarac Bayerna u okvir gola, no Lunin je opet siguran. Ponovno su kombinirali Sane i Kane, ovog puta u drugačijim ulogama.

5.

Opet Bayern brzim dodavanjima dolazi u šesnaesterac Reala i radi probleme gostujućoj obrani. Sjajan početak utakmice za domaćina.

1.

Sjajna prilika za domaćina odmah na početku susreta, točnije već nakon 40-ak sekundi. Sane se našao u dobroj prilici nakon proigravanja Kanea, iskosa je gađao dalji kut, no Lunin spašava Real vrhunskom obranom.

1. 🕖

Započela je utakmica u Munchenu!

20.59 Sve je spremno za spektakl na Allianz Areni! Igrači su se pozdravili, kao i treneri momčadi, sada se samo čeka prvi zvižduk Clementa Turpina za početak susreta.

Najavu piše: Andro Polić

Spektakularna nogometna predstava, Bayern i Real Madrid, čin prvi. "Daske" Allianz Arene gazit će dva giganta u prvom dvoboju polufinala Lige prvaka, koji je na rasporedu u utorak od 21 sat. Četiri uzastopne pobjede uoči međusobnog duela, i za Bavarce, i za Madriđane, zalog su za optimizam u oba tabora. Bit će to njihov četvrti sudar u polufinalima u proteklih 12 godina u elitnom natjecanju Dok je njemački velikan "kraljeve" preskočio 2012., društvo sa Santiago Bernabéua na istoj je stepenici bilo uspješnije 2014. i 2018. Ujedno, u oba ta slučaja Modrićevo je društvo otišlo do kraja, okrunivši se titulom europskom prvaka.

- Ove utakmice su poput finala, takav će biti i pristup. Trebamo vrhunsku atmosferu i maksimalnu podršku, moramo ući u sinergiju s gledateljima kako bismo kreirali atmosferu koja će nam dati prednost - rekao je Thomas Tuchel, trener Bayerna.

Njemačkom strategu bit će to deseti okršaj protiv 14 godina starijeg talijanskog stručnjaka, a zasad ima četiri pobjede, jednu više od Carla Ancelottija. No, "stari lisac" na klupi Reala ima provjereni recept za osvajanje Lige prvaka.

- Protiv Cityja smo pokazali stav i predanost koju zahtijeva ovaj dres. Ovo je posebno natjecanje za nas i uvijek isporučujemo nešto što ljudi ne očekuju od nas. Svi su nas otpisali, ali još smo tu - rekao je Ancelotti.

Uzvrat je na rasporedu 8. svibnja u Madridu, dok će pobjednik dvomeča zaigrati u finalu na Wembleyju 1. lipnja, a tamo će ga čekati Borussia Dortmund ili PSG.

Linker
01. svibanj 2024 07:12