Felix Magath

 Michael Wigglesworth/Imago Stock&people/Profimedia
SAM SE PONUDIO

‘Diktator‘ želi voditi njemačku reprezentaciju: ‘Situacija je hitna, momčad je potpuno nesređena‘

Felix Magath (70) tvrdi da bi bio idealno rješenje za posrnuli Elf u predvečerje Eura 2024.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. rujan 2023. 08:07

Hansi Flick uspio je nekako ‘preživjeti‘ debakl na Svjetskom prvenstvu u Kataru na kojem njemačka nogometna reprezentacija nije prošla skupinu, no prošlog je tjedna ipak ostao bez izborničke pozicije. Presudio mu je niz od pet utakmica bez pobjede koji je kulminirao četvrtim porazom u toj seriji.

Japan je u Wolfsburgu slavio 1:4 i ubrzo je Flick postao bivši, a čelnici Nogometnog saveza Njemačke bacili su se u potragu za njegovim nasljednikom. Kao glavni favorit u medijima se isprofilirao Julian Nagelsmann, bivši trener Bayerna koji je još uvijek pod ugovorom s Bavarcima, no klub mu neće raditi nikakve probleme odluči li prihvatiti izbornički posao.

Naravno, mladi stručnjak kojeg su u posljednje vrijeme spominjali u kontekstu preuzimanja Chelseaja i Paris Saint-Germaina nije jedini koji je zainteresiran za taj atraktivan posao. Kandidaturu je u razgovoru za NDR najavio i iskusni stručnjak Felix Magath.

- Po mom mišljenju, mi sada hitno trebalo nekoga tko će ponovno okupiti ovu potpuno nesređenu momčad koja više nije u stanju dosegnuti svoj potencijal. U nekim slučajevima, vodio sam momčadi od dna ljestvice do sredine, ili čak i do vrha Bundeslige. I mislim da je to ono što Njemačka treba u ovom trenutku - kazao je 70-godišnji trener.

Magath, koji je zbog svojih trenerskih metoda dobio nadimke poput "Diktator" i "Saddam", osvajao je naslove s Bayernom i Wolfsburgom, dok je kao igrač bilježio uspjehe u HSV-u.

U prijateljskoj utakmici s Francuskom u Dortmundu (2:1) Njemačku je sinoć vodio sportski direktor saveza Rudi Völler uz pomoć Hannesa Wolfa i Sandra Wagnera, a očekuje se da će novi izbornik biti imenovan uoči sljedeće reprezentativne stanke u kojoj će Elf odigrati prijateljske utakmice sa SAD-om i Meksikom.

- Na Europskom prvenstvu kojem je domaćin Njemačka mora ponovno igrati uspješan i lijep nogomet - poručio je Magath.

Linker
25. travanj 2024 18:53