Oliver Lukić

 SCREENSHOT: YOUTUBE
Na radaru HNS-a

Dinamo propustio potpisati jednog od najvećih austrijskih talenata koji odskače kvalitetom

15-godišnji veznjak postao je novi igrač Red Bull Salzburga iako je bio na meti Dinama
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. lipanj 2022. 11:30

Nakon Luke Sučića, u Salzburgu vjeruju da su našli još jednog igrača naših korijena koji bi trebao u skorijoj budućnosti krenuti utabanom stazom svojih uspješnih prethodnika.

Za Red Bull je u petak potpisao 15-godišnji veznjak Oliver Lukić, koji je u bečkoj Austriji igrao za U-18 godište i u tom uzrastu odskakao kvalitetom. Radi se o jednom od najvećih talenata u Austriji, reprezentativcu u svim kategorijama. Lukić je i na radaru HNS-a, a u više ga je navrata skautirao i Dinamo, a s obzirom da je veliki navijač Modrih poziv iz Zagreba posebno je čekao.

No, iz Maksimira su oklijevali, Red Bull je bio uporan i Lukić je izabrao Salzburg. Ima tamo još igrača hrvatske krvi, koji bi u budućnosti mogli i pod naš barjak, jedan od njih je, primjerice, i 16-godišnji Leon Lalić.

O Lukićevoj karijeri brine menadžer Danko Đikić, a bitnu su ulogu odigrali i bivši nogometaši Dražen Boban i Nikica Pavlek, koji je uz suradnika Franju Krešu najviše pomogao u Lukićevom nogometnom razvoju u svojoj bečkoj nogometnoj Akademiji.

Linker
26. svibanj 2024 04:19