TOM DUBRAVEC Cropix
LEGENDE O VATRENIMA

Francuska legenda uoči lude završnice u Kataru: ‘Hrvati su glavni favoriti za naslov, oni žele osvetu‘

Dolaskom završnice Mundijala, sve je više svjesnih kvalitete kadra kojim raspolaže Zlatko Dalić
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 11. prosinac 2022. 14:06

Sav fokus nogometnog, ali i ostalog sportskog svijeta usmjeren je u Katar. Možda je do sada bilo i onih koju su se uspješno "obranili" od vijesti s Mundiala, ali turnir je ušao u samu završnicu i oči javnosti okrenule su se prema Arapskom poluotoku. U polufinalu su očekivano Francuska i Argentina, pa potpuno iznenađenje za sve - Maroko i iznenađenje nekima, Hrvatima sigurno ne - naši Vatreni.

Iako smo viceprvaci sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, prema kladionicama, ali i mnogim ostalima, nismo bili u užem krugu favorita. Ipak, "tu smo" i više nas nitko ne može zaobići, pa tako niti američki ESPN. Stručni gost za prvenstvo bio im je francuska legenda Frank Leboeuf (54). Dok su svi očekivali kako će istaknuti svoju nacionalnu vrstu kao favorite, branič s 50 nastupa za Tricolore nije bas siguran u takav ishod.

- Svi znamo da polufinale protiv Maroka neće biti jednostavna utakmica. S druge strane, imate dvije fantastične momčadi s dva fantastična igrača, Modrić i Messi koji želi osvojiti prvenstvo- rekao je osvajač Svjetskog i Europskog zlata.

U Rusiji je u finalu od Hrvatske uspješnija bila njegova Francuska, koja ima priliku obraniti titulu. Ipak, ako dođe do jednakog scenarija u finalu, motivacijski aspekt će po Leboeufu biti na strani momčadi Zlatka Dalića.

- Mislim da Hrvatska želi osvetu protiv Francuske. Prošlu su utakmicu pokazali da su kompaktni, dovoljno snažni. Kada pobijedite favorita svjetskog prvenstva, onda morate biti glavni kandidat za naslov. Ne znam tko će pobijediti, ali uživam u SP-u jer je nepredvidljiv. Znate, meni je Hrvatska favorit - zaključio je bivši član Chelsea i Marseillea.

Motivacija koju bi imali Vatreni u slučaju susreta s Francuskom, imat će Argentina protiv nas u utorak. U Rusiji 2018. smo ih porazili rezultatom 3:0 i to je nešto što će im sigurni biti na pameti u utakmici polufinala. Njihov bivši reprezentativac, Pablo Zabaleta zna koliko smo jaki i očekuje dobru utakmicu.

- Uz dužno poštovanje, htio sam Argentinu i Brazil u polufinalu. To bi bila jedna od najboljih utakmica, ali Hrvatska, to je stvarno dobra momčad. Bili su u finalu prije četiri godine, sada u polufinalu, to je opasan protivnik - komentirao je ogled za finale bivši kapetan Manchester Cityja.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"To što su napravili Argentinci je ružno i divlje! Nisam to doživio u karijeri". Tim je riječima nekadašnji reprezentativac Josip Šimunić komentirao ponašanje Argentinaca nakon pobjede nad Nizozemskom. Što je vidio na utakmici Hrvatske protiv Brazila, zašto će Vatreni slaviti protiv Argentine i mnoge druge stvari otkrijte u našem Mundocastu:

Linker
29. travanj 2024 20:46