IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
PROPAST VELIKANA

Godinama su dominirali, ostavili trag i u Europi, a sada su dotakli dno: ‘Ovo nitko nije mogao očekivati‘

Na službenim su se stranicama ‘pohvalili‘ kako ne mogu izabrati gol mjeseca jer nije postignut - niti jedan
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. studeni 2023. 10:44

Sinonim za uspješnost u švicarskom je nogometu godinama bio Basel koji je na popisu klubova s najvećim brojem državnih naslova drugi, tik iza Grasshoppera.

Doduše, oni su svoj posljednji osvojili 2003. dok je Basel nastavio dominaciju duž 21. stoljeća, a posljednji je put državnim prvakom postao 2017. godine.

Pored toga, klub je rekorder po broju nastupa u Ligi prvaka (što se švicarskih momčadi tiče), prije dvije godine postavili su nacionalni rekord po broju osvojenih bodova u Europi kad su u Konferencijskoj ligi upisali nevjerojatnih 14 bodova. Ove sezone, priča je potpuno drugačija.

Nakon 11 odigranih kola, klub ima pet osvojenih bodova i nalazi se na posljednjem mjestu. Upisana je samo jedna pobjeda, dva remija i čak osam poraza, a još jedna u nizu crnih mrlja ove sezone stigla je na naplatu koncem listopada. Basel je na službenim stranicama objavio kako u ovom mjesecu nemaju izbor za gol mjeseca jer nije postignut niti jedan.

Čitavu situaciju komentirao je bosanskohercegovački reprezentativac Adrian Leon Barišić (22) koji je ljetos iz Osijeka stigao u Basel u transferu vrijednom tri milijuna eura.

- Došli smo se boriti za titulu, za nove uspjehe, igrati Europu, a ovo nitko nije mogao očekivati. Moramo riješiti problem, ovo je nedopustivo.

S druge strane, juniori im bilježe vrhunske rezultate, a krajem studenog će igrati u drugoj rundi playoffa za Ligu prvaka protiv juniora Dinama.

Linker
09. svibanj 2024 17:30