KENZO TRIBOUILLARD Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Halilhodžić otkrio izdajnika: ‘Igrao je dvostruku igru, a mene i obitelj je najviše povrijedila skandalozna laž‘

Zanimljiva je bila presica izbornika marokanske nogometne reprezentacije Vahida Halilhodžića
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2022. 14:31

Nakon objave popisa igrača za nadolazeće izazove govorio je o svojim postignućima na klupi Maroka, kao i tko mu je radio iza leđa.

"Već sam četiri različite reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo, a kritike zaista ne razumijem. Zašto se sve to priča o meni? Možda zato jer sam ružan?", pita se Halilhodžić.

"Ono što je obitelj i mene najviše povrijedilo je skandalozna laž da sam uvrijedio Marokance", dodao je Halilhodžić.

BiH stručnjak uperio je prstom prema Mustaphi Hadjiju i optužio ga za dvostruku igru u reprezentaciji. Riječ je o bivšem Halilhodiževom pomoćniku.

"Hadji je igrao dvostruku igru i razočarao me. Njegovo je ponašanje bilo neprihvatljivo, ali to je moja greška jer sam ga ja izabrao. Aatmosfera u momčadi kada sam došao nije bila dobra, a sada postoji kult reprezentacije. Nismo imali nijedan problem u 40 dana na Afričkom kupu nacija, a moja povezanost s Marokom traje 25 godina i uvijek ću se ovdje osjećati dobro."

Otkrio je Halilhodžić i zanimljive metode rada s igračima koje je natjerao da nauče riječi himne.

"Kada sam stigao, napao sam igrače rekavši: 'Nije li vas stid da ne znate himnu vaše zemlje? Nakon toga su je mnogi naučili. Zabranio sam pušenje trave, igranje Playstationa cijelu noć i izlaske. Uvijek sam govorio da je reprezentacija svetinja, a po nekima je samo Vahid problem", objašnjava bivši trener Dinama koji kaže kako su ga zvali mnogi agenti pokušavši kupiti mjesto u reprezentaciji igračima koje zastupaju.

"Dobio sam pozive velikog broja agenata koji su tražili da im se igrače pozove u reprezentaciju. Ali sa mnom to ne ide tako", zaključio je Halilhodžić, koji će prema svemu sudeći ipak dobiti priliku voditi Maroko na Mundijalu kojeg je s njim izborio.

Marokancima slijedi prijateljska utakmica protiv SAD-a (2. lipnja), pa kvalifikacijske utakmice za Aafrički kup nacija protiv Južne Afrike i Liberije.

Za ove akcije Halilhodžić je pozvao Noussaira Mazraouija i Aminea Harita, ali na spisku ponovo nema Hakima Ziyecha.

"Vrata nisu nikome zatvorena, ali u reprezentaciji ne želim 100 posto njihovih mogućnosti, već 101 posto. Želim poštovanje prema dresu kojeg nose".

Linker
03. svibanj 2024 19:42