Luciano Spalletti

 ODD ANDERSEN/AFP/PROFIMEDIA
‘MOGLO JE I BOLJE‘

Izbornik Italije zanimljivom izjavom komentirao ždrijeb, pa progovorio o Vatrenima: ‘Imaju starijih igrača‘

"Imaju i nekih starijih igrača, ali znam da su neki od njih na vrhunskom nivou", rekao je o Hrvatima
Piše: SNObjavljeno: 02. prosinac 2023. 21:15

Osam međusobnih ogleda, ali niti jedan poraz. Hrvatska će s takvim omjerom protiv Italije ući u novu utakmicu, u trećoj utakmici grupne faze Europskog prvenstva (24. lipnja 2024. u Leipzigu). Vatreni su Talijane dosad pobjeđivali triput, dok u pet susreta nije bilo pobjednika. Nakon izvlačenja skupina, talijanski izbornik Luciano Spalletti, koji je nacionalnu vrstu preuzeo početkom rujna, komentirao je ždrijeb u Hamburgu.

- Moglo je proći bolje. Dobili smo tešku grupu, ali na Europskom prvenstvu moramo biti svjesni da smo mi Italija. Puno toga ovisit će o tome kakvi ćemo stići u Njemačku u lipnju, o našem fizičkom i psihičkom stanju. U određenim trenucima morat ćemo se braniti, ali primarna ideja je prezentacija napadačkog nogometa. Neka nas čuva Vialli - rekao je Spalletti, uz zanimljivu poruku.

Talijan je pritom spomenuo Gianlucu Viallija, bivšeg talijanskog napadača, koji je preminuo u siječnju ove godine. Izbornik se osvrnuo i na zadnju utakmicu u skupini, koju će igrati protiv Hrvatske.

- To je snažna, iskusna momčad. Imaju i nekih starijih igrača, ali znam da su neki od njih na vrhunskom nivou - rekao je Spalletti.

Albanski izbornik Sylvinho, 49-godišnji Brazilac, rekao je nakon ždrijeba da ga "čeka puno posla idućih šest mjeseci" do utakmice s Italijom, prenose španjolske novine AS.

- Ovo je teško natjecanje, a već prvu utakmicu igramo s Italijom" - napomenuo je.

Italija je aktualni europski prvak, a Albanija se kvalificirala kao prva u svojoj skupini ispred Češke i Poljske.

- Pripremit ćemo se pa ćemo vidjeti što će biti. U 90 minuta ćemo ostaviti srce na terenu pa možda uspijemo proći - rekao je Sylvinho.

Podsjetio je da Albanija drugi put sudjeluje na Europskom prvenstvu pa da su igrači "zadovoljni" premda su se našli u teškoj skupini.

Linker
27. svibanj 2024 03:10