Robbie Keane

 Brian Lawless/PA Images/Profimedia
DRAMATIČNA SITUACIJA

Legenda Premier lige spašavala se pred raketama. Satima se skrivao u bunkeru pa pobjegao u Grčku

Robbie Keane i njegov pomoćnik Rory Delap morali su doslovno spašavati živu glavu
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2023. 07:59

Nekadašnja zvijezda Premier lige i rekorder irske reprezentacije po broju nastupa i golova Robbie Keane (43) bio je prisiljen pobjeći iz Izraela zbog napada militanata Hamasa tijekom vikenda, objavio je Independent.

Vijest donosi i TalkSPORT, koji piše kako je Irac bio prisiljen provesti sate u bunkeru uslijed napada Hamasa, koji su dosad ubili više od 700 ljudi u Izraelu. Nakon toga je uspio pobjeći u Grčku.

Keane je ljetos postao trener izraelskog prvoligaša Maccabija iz Tel Aviva i brzo je postavio bivšeg irskog suigrača Roryja Delapa za svog pomoćnika.

Prešao je u trenerske vode nakon umirovljenja, kratko je bio dio pomoćnog osoblja Sama Allardycea u Leedsu koji je prošle sezone ispao iz Premier lige prije nego što je u lipnju potpisao dvogodišnji ugovor s Tel Avivom u svojem prvom samostalnom trenerskom angažmanu.

Bio je to uspješan početak kampanje za Keanea i njegovog pomoćnika Delapa jer su četiri pobjede i remi u prvih pet utakmica pomaknuli Maccabi Tel Aviv na prvo mjesto izraelske Premier lige.

Trenutno su zbog napada Hamasa sve utakmice u izraelskoj Premier ligi odgođene na neodređeno vrijeme.

Linker
25. travanj 2024 09:31