Seniori su izgubili od Ukrajine, ali poražene su i sve mlade selekcije

 ELVIS BARUKCIC Afp
ZMAJEVI NA DNU

Nogometna katastrofa u Bosni i Hercegovini. Četiri selekcije - četiri poraza i sramotna gol-razlika

Nije lako biti nogometni navijač u Bosni i Hercegovini ovih dana, sve su reprezentacije izgubile svoje utakmice
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2024. 11:32

Dugo će se u Bosni i Hercegovini prepričavati utakmica protiv Ukrajine u kojoj je bilo 1:0 za ‘Zmajeve‘ do 85. minute samo da bi Ukrajinci napravili preokret i ostavili Bosnu i Hercegovinu još jednom bez nastupa na velikom nogometnom natjecanju. No, to je bio samo najglasniji nogometni poraz u susjednoj državi ovog tjedna. Gubili su u svim kategorijama pa se s razlogom može pisati o nogometnoj bosanskohercegovačkoj kataklizmi.

U sam tri dana poražene su četiri reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Sve je počelo u srijedu, a prvi poraz doživjela je U17 selekcija koja je na gostovanju u Poljskoj poražena s 4:1. Bila je to prva utakmica u kvalifikacijama za EP tog uzrasta, a u skupini su još Češka i Bjelorusija.

I srijedu je izgubila i U19 selekcija koja je na domaćem terenu izgubila od Izraela s 2:0. U skupini kvalifikacija za EP tog uzrasta još su Norveška i Crna Gora. Poraz seniora već je opjevan, a danas su kompletni krah bh. nogometa zaokružili U21 reprezentativci. Oni su s 3:0 poraženi u Sloveniji i zauzimaju četvrto mjesto u kvalifikacijskoj grupi za odlazak na EP. Imaju tri boda iz pet utakmica, Slovenija je na 12, Francuska na 9, Austrija na 7, a Cipar ima jedan bod.

Četiri selekcije, četiri poraza s ukupnom gol-razlikom 2:11. Nije lako biti nogometni navijač u Bosni i Hercegovini ovih dana.

Linker
26. travanj 2024 04:03