OSCAR DEL POZO Afp
JASNA PORUKA

Objavljeni rezultati velike ankete o Luki Modriću, čak 38 tisuća čitatelja odlučilo se za isti odgovor

Modrić je s Real Madridom osvojio 24 trofeja od kada je u ljeto 2012. došao iz londonskog Tottenhama
Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2024. 20:58

Oko 84 posto čitatelja španjolskih novina Marca smatra da bi Real Madrid trebao produžiti ugovor Luki Modriću, pokazuje anketa tog sportskog dnevnika objavljena u utorak.

U internetskoj anketi je prikupljeno preko 45.000 glasova.

Na pitanje "smatraš li da Real Madrid treba obnoviti ugovor Modriću?", njih 84 posto, oko 38.000 se odlučilo za odgovor "Da, pokazuje da zaslužuje nastaviti".

Preostalih 16 posto se opredijelilo za odgovor "Ne, njegov ciklus je već završio".

Modrić, 38-godišnji vezni igrač, najstariji je član vodeće momčadi španjolskog nogometnog prvenstva, a ugovor mu istječe za dva mjeseca, 30. lipnja.

Jedan čitatelj je u komentaru napisao: "Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega".

"Pitanje je u kakvoj bi ulozi i s kolikom plaćom ostao", naveo je drugi. "Pristane li biti šesti po redu veznjak i s 20. plaćom po visini, onda je to opcija", dodao je.

Anketa je provedena nakon što je Real Madrid u raspucavanju jedanaesteraca izbacio europskog prvaka Manchester City u četvrtfinalu Lige prvaka, pa zatim svladao i najvećeg rivala Barcelonu pogotkom u sučevoj nadoknadi. Modrić je u nedjelju s kapetanskom vrpcom oko ruke odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom od 3:2.

Trener Carlo Ancelotti, koji provodi klupsku politiku pomlađivanja momčadi, ove sezone ga je 19 puta stavio u udarnu postavu, a 19 puta ga uvodio u igru s klupe za pričuve. Trener na raspolaganju ima i veznjake Bellinghama, Valverdea, Camavingu, Tchouamenija, Ceballosa, Gulera i Kroosa.

Real Madrid je početkom mjeseca poručio kako će na kraju sezone odlučiti o eventualnom produženju ugovora s Modrićem.

Prošli mjesec je i portal Bernabeu Digital proveo svoju anketu u kojoj je 54 posto od 220 čitatelja glasalo za ostanak kapetana hrvatske reprezentacije.

Modrić je s Real Madridom osvojio 24 trofeja od kada je u ljeto 2012. došao iz londonskog Tottenhama.

"Kraljevski klub" šest kola prije kraja prvenstva ima 11 bodova više od drugoplasirane Barcelone. U polufinalu Lige prvaka igrat će protiv Bayern Münchena.

Linker
23. travanj 2024 20:59