Prekršaj ili ne?

 Screenshot
‘VRLO OČITO‘ ILI IPAK NE?

Protivnici Barcelone ogorčeni na suca, pogledajte spornu situaciju: ‘Sve ste vidjeli, uvijek se sudi za iste‘

Društvu iz Pamplone ostaje žal i za propuštenim šansama u kojima se našao Ante Budimir
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. siječanj 2024. 23:36

Igrači Osasune nisu se mogli pomiriti s porazom u polufinalu Superkupa u kojem je Barcelona slavila s 2:0.

Smatraju da su oštećeni jer uoči pogotka Roberta Lewandowskog nije dosuđen prekršaj u napadu, a uvjereni su i da to nije slučajno...

- Sve ste vidjeli. Broj prekršaja koji se sude tako, i koliko ih je u prvom poluvremenu suđeno u korist Barce. Vrlo očito, vrlo jasno za mene. Slučajno ili ne, uvijek za iste. Ne želim populistički govoriti o tome, ali... - rekao je David Garcia u mikrofon Movistara.

OVDJE MOŽETE POGLEDATI SPORNU SITUACIJU

Društvu iz Pamplone ostaje žal za propuštenim šansama u kojima se našao hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

- Odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme, nisu nam stvarali prilike, a mi smo imali dvije čiste. Ukupno smo zaslužili više, ali nije bilo suđeno – dodao je Garcia.

Spornu situaciju prokomentirao je i trener Barcelone.

- Uživo sam mislio da je bio prekršaj, ali u snimci se vidi da nema ničega. Mogao je biti i crveni karton za njih. Suci ponekad pomognu, ponekad naštete... Mislim da to nije bilo ključno – rekao je Xavi Hernandez.

Odao je priznanje suparniku.

- Bilo je teško, oni su jedna od najboljih defenzivnih ekipa, teško je stvoriti prostor i znali smo da ćemo kreirati manje nego inače. Čestitke Osasuni. Kad je Pedri ušao, oživio je igru, Yamal je bio dobar, Felix također. Zamjene su nam koristile, ojačale su nas. Imamo stvari koje treba popraviti, ali smo u finalu.

A tamo čeka vječni suparnik u još jednom nogometnom spektaklu.

- Finala se ne igraju, nego se pobjeđuju. Želimo se natjecati protiv suparnika koji je bio jako dobar. Ali favorita nema, to je El Clasico.

Bit će to repriza lanjskog finala Superkupa u kojem je Barcelona pobijedila 3:1.

- Nadam se da ćemo ponoviti prošlogodišnje finale. Branimo naslov, i u najmanju ruku ćemo uživati – najavio je Xavi.

Barcelona je u ovoj utakmici nakon dugo vremena upisala pobjedu s više od jednog pogotka razlike. Posljednja takva bila je protiv Antwerpa u Ligi prvaka 19. rujna 2023. kad su Katalonci slavili s 5:0. U međuvremenu su u 20 natjecateljskih nastupa ostvarili 12 pobjeda s jednim golom razlike.

- Davno je bilo kad smo pobijedili s više od jednog gola. No, na kraju priče važne su pobjede i dobre igre. Odigrali smo ozbiljnu utakmicu, prvo poluvrijeme nije bilo tako dobro, no drugo je bilo bolje. Nije bilo lako pronaći prostor jer se Osasuna dobro zatvorila, trebalo nam je više mobilnosti i kreativnosti. Mislim da su nam zamjene u tome pomogle – rekao je veznjak Barcelone Frenkie De Jong.

Xavi je od svoje momčadi tražio ‘klik‘, je li to bilo to?

- Nadam se. Moramo se popraviti, to i radimo. Ovo je prilično nova momčad, s puno promjena, isto tako imali smo i dosta ozljeda.

U nedjelju slijedi novi El Clasico, a Barca još pamti poraz na domaćem terenu 28. listopada, kad je Real preokretom s dva gola Judea Bellinghama upisao pobjedu od 1:2. Za pogodak odluke asistent je bio Luka Modrić.

- Bit će to lijepo finale s Realom. Imamo dva dana odmora, više nego dovoljno. Ne moramo putovati, nismo igrali produžetke. Bit ćemo spremni – poručio je De Jong.

Linker
30. travanj 2024 11:50