Luka Modrić

 KARIM JAAFAR Afp
NEZAUSTAVLJIV JE

Španjolci se još jednom naklonili HR maestru: ‘Luka Modrić je nogometni Dorian Gray...‘

Pored njega i oni mlađi od njega u veznom redu, Kroos i Casemiro često izgledaju umorno.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2022. 14:59

Kad treba odati svako moguće priznanje Luki Modriću, Španjolci će to napraviti bez problema, potpuno jasno i nedvosmisleno. Doduše, oni se ne libe ni kritizirati, bilo njega, bilo ostale, kada ne ide. No, ovoga je puta opet pozitivno o njemu pisao tiražni sportski dnevnik Mundo Deportivo. Podsjećaju na to da je kapetan Vatrenih i desetka madridskog Reala ove sezone propustila tek jednu utakmicu.

Nazivaju ga nogometnom inačicom Doriana Grayja, onom koja na terenu poprima obilježja mističnosti. Na ljeto će napuniti 37 godina, a još uvijek igra kao mladić. Ključan je faktor kraljevskog kluba koji unatoč porazu od Barcelone u El Clasicu ide prema novom naslovu španjolskog prvaka, a i u Ligi prvaka je dosegao plasman u četvrtfinale. Mundo Deportivo evocirao je i uspomene na nedavno odigrani uzvrat osmine finala LP kada je Modrić uz strijelca Benzemu bio ključan u prolasku Reala među osam najboljih.

Pored njega, veli Mundo Deportivo, preostali djelovi terceta veznog reda, Casemiro (30) i Toni Kroos (32) često izgledaju umorno. Modrić je dakle, ove kalendarske godine koja će za koji dan ući u četvrti mjesec, propustio samo jedan dvoboj, onaj u Kupu kralja protiv niželigaša Alcoyana. Na svih ostalih 17 je sudjelovao, a na 14 startao od prve minute. Tretman je to kakvog u Realu uživaju rijetki osim Modrića.

Mundo napominje da će u napetoj završnici sezone Ancelotti morati naći način kako Modrića odmarati i čuvati ga od ozljeda i umora pred one važnije dvoboje.

Linker
27. svibanj 2024 06:44