Rodri

 ANDREW MILLIGAN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Andrew Milligan/pa Images/profimedia
LJUTITA REAKCIJA

Španjolski kapetan bijesan nakon šokantnog poraza: ‘To nije nogomet, to je smeće! Kradu, provociraju...‘

Škotska je na svom terenu pobijedila Španjolce, a Rodri na početku intervjua nije skrivao jad
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2023. 07:23

Za ponajveće iznenađenje čitavog ranoproljetnog reprezentativnog ciklusa pobrinula se nogometna reprezentacija Škotske koja je na svom terenu u Glasgowu s 2:0 pobijedila Španjolsku. Susret 2. kola skupine A kvalifikacija za Euro sljedeće godine u Njemačkoj ponudio je neočekivan ishod, a on se dogodio zahvaljujući golovima Scotta McTominayja. Veznjak Manchester Uniteda pogađao je u 7. i 51. minuti za veliku pobjedu Škota.

Razne su reakcije u španjolskom taboru nakon dvoboja, a prvi se javio kapetan Furije, igrač Manchester Cityja, Rodri.

- Škoti tako igraju i to morate poštovati. Za mene, taj njihov način nogometa je pomalo - smeće. Uvijek kradu vrijeme, provociraju, padaju i glume prekršaje... Za mene, to nije nogomet. Da bi se igralo, morate biti brzi, morate imati ritam. Sudac je to morao primijetiti, ali on nije ništa poduzimao - rekao je Rodri.

Još vruć od svakako iznenađujućeg poraza, izjavio je i sljedeće:

- Ovo je frustrirajuće za nas. Naravno da smo htjeli dobiti utakmicu, ali sad ćemo valjda naučiti za sljedeći put. Ovo nije bila prava nogometna borba, tu se radilo samo o Škotima i njihovoj krađi vremena gdje god se moglo. Naravno, kasnije je to stvar suca koji to može ili ne mora tolerirati. Ovaj je to tolerirao, ali to ne ovisi o nama.

Ne želi španjolski kapetan da tamošnja javnost sada dvoji u mogućnosti reprezentacije.

- Zabili su nam dva gola, ali i mi smo pokušavali. Dvaput smo zatresli okvir njihova gola, imali još nekoliko vrlo dobrih prilika. Moramo napredovati, pogreške protiv ovakvih momčadi znaju biti skupe. Nismo se prilagodili Škotima, teško je igrati protiv petorice usko postavljenih u obrani...

Linker
05. svibanj 2024 01:17