AGIF/PHOTOSPORT Photosport Via Afp
MUČNE SCENE

Teška ozljeda nekoć ponajboljeg veznjaka svijeta: u suzama napustio teren, moguć je i kraj karijere

Arturo Vidal ozlijedio je koljeno tijekom utakmice kvalifikacija između Čilea i Kolumbije
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 13. rujan 2023. 15:16

Utakmica južnoameričkih kvalifikacija između Čilea i Kolumbije završila je neodlučenim rezultatom bez pogodaka, ali glavna tema nakon utakmice bila je ozljeda legendarnog čileanskog igrača Artura Vidala, zbog koje je njegova karijera stavljena pod upitnik.

Iskusni 36-godišnji igrač Flamenga prvo se ozlijedio na zagrijavanju, ali je odlučio nastaviti i odigrati utakmicu za svoju reprezentaciju. Komplikacije su se nastavile i tijekom utakmice, prvo u 30. minuti, a onda i ona presudna, u 72. minuti utakmice kada je Vidal bio prisiljen izaći s terena.

Navodno se radi o težoj ozljedi koljena, zbog koje je Vidal bio vidno uznemiren i zaplakao. S terena je iznesen u nosilima, a u video isječku se može vidjeti koliko ga je ozljeda pogodila dok se približavao kolima hitne pomoći.

S obzirom na ozbiljnost povrede, prema lokalnim medijima sumnja se na oštećenje meniskusa i pucanje ligamenata, pa je teško vjerovati da će Arturo više ikada obući dres čileanske reprezentacije, a pitanje je hoće li ova ozljeda utjecati na potencijalno potpunu nogometnu mirovinu.

Vidal je trenutno igrač Flamenga, a u Europi je igrao za velikane kao što su Juventus, Inter, Bayern i Barcelona.

Linker
16. svibanj 2024 09:31