Mateo Kovačić, Jack Grealish, Kalvin Phillips 

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
TRANSFER NA VIDIKU?

Tužna sudbina zvijezde, Pep ga u potpunosti ignorira: ‘Ne znam što će biti s njim. Teško ga vidim u sastavu‘

‘Ima dobar karakter, jako mi je žao što ga ne koristim‘, dodao je Guardiola
Piše: SNObjavljeno: 09. prosinac 2023. 15:30

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola održao je press konferenciju u sklopu nadolazećeg nedjeljnog gostovanja kod Luton Towna. Španjolski strateg odgovarao je na mnoga pitanja novinara, a u fokusu je bio povratak Belgijca Kevina De Bruynea u sastav Građana.

De Bruyne je ozlijeđen otkako mu se obnovila ozljeda tetive koju je zaradio u prvom kolu u utakmici protiv Burnleya na otvaranju sezone. City ga je prijavio i registrirao za nadolazeći popis za Klupsko svjetsko prvenstvo.

- Počeo je trčati po terenu, ali nije niti jednom trenirao s nama. Možda će (Klupsko svjetsko prvenstvo) biti malo prerano za njega, ali ne znam - rekao je.

- Kevin će se vratiti kad se vrati, ne požurujemo ga i kad se vrati, dočekat ćemo ga raširenih ruku. Ne tako davno smo bili vrhunski, ali sada smo igrali s Chelseajem, Liverpoolom, Spursima& Villom - vrhunskim momčadima - nadodao je Guardiola.

Govorio je o još jednom veznjaku, Kalvinu Phillipsu, koji pod njegovim vodstvom ne dobiva mnogo minuta.

- Ne znam što će se dogoditi s Kalvinom Phillipsom. Ima dobar karakter, jako mi je žao što ga ne koristim. Kada vizualiziram svoj tim i izaberem ga teško mi je vidjeti njega u sastavu.

City je bez pobjede u prošle četiri utakmice, a posljednji susret protiv Aston Ville izgubio je rezultatom 0:1.

- Moramo prihvatiti izazov. Klub je možda trebao ovaj ‘potres‘. Ne radi se o samodopadnosti. Radi se o tome da cijenimo ono što moramo učiniti da bismo pobijedili i koliko je to teško. Moramo zadovoljiti naše visoke standarde. Moramo ponekad izgubiti da bismo shvatili što moramo učiniti.

- Moramo otići u Luton i prilagoditi se njihovoj igri. Uvijek očekujem ovakve trenutke. Nisam očekivao četiri utakmice bez pobjede. Villa je trenutno fantastičan tim. Imao sam osjećaj da će biti konkurentni. Kritike koje dobivamo su razumljive.

Novinari su sugerirali da problem leži u izostanku jednog od najboljih veznjaka svijeta, Španjolcu Rodriju.

- Previše je jednostavno reći da je odsutnost Rodrija razlika. On je sjajan igrač, ali mi imamo manje kreativnosti i mislim da to nije samo Rodri koji nedostaje.

Linker
09. svibanj 2024 04:11