ANDREW YATES Afp
NA PUTU PREMA DOLE

Bio je genijalac, a sad mu prijeti zatvor! Kako je život nogometne legende zbog žena otišao nizbrdo

Neće voditi ni reprezentaciju na Euru zbog optužbe za napad na dvije žene
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 26. travanj 2021. 20:50

Legendarni bivši igrač Manchester Uniteda Ryan Giggs još jednom je platio skupu cijenu zbog incidenata izvan nogometnih travnjaka. Giggsu predstoji sudski proces zbog fizičkog napada na dvije žene u studenome prošle godine, te je zbog spomenutog razloga smijenjen s mjesta izbornika reprezentacije Walesa, koju neće voditi na predstojećem Europskom prvenstvu.

Giggs je optužen za dva fizička napada koja su se dogodila krajem prošle godine, prvo je, po navodima policije, stradala tadašnja Giggsova djevojka, a potom i još jedna ženska osoba u srednjim dvadesetim godinama.

Osvojio 34 trofeja

Za vrijeme igračke karijere u dresu Manchester Uniteda velški majstor bio je genijalan nogometaš. I oni koji nisu simpatizirali Crvene vragove nerijetko su se divili potezima nezaustavljivog lijevog krila. Giggs je u dresu Manchester Uniteda osvojio 34 trofeja, no izvan travnjaka često se nije mogao svesti u okvire razumnog ponašanja, što bi ga u konačnici moglo koštati i trenerske karijere koja je na izborničkoj klupi reprezentacije Walesa izgledala vrlo obećavajuće.

image
PAUL BARKER Afp

Wales se pod Giggsovim vodstvom uspio plasirati tek na drugo veliko natjecanje nakon 1958. godine i umjesto da na Euru nastavi u istom stilu Giggs će se morati baviti sudskim procesima, a na njegovom mjestu bit će novi velški izbornik Rob Page, koji ga je dosad privremeno mijenjao.

Na travnjaku genijalac, a u privatnom životu osoba sklona incidentima, tako Giggsa često opisuju u otočkoj javnosti. Naime, navedeni problemi nisu prvi u Giggsovom izvannogometnom životu, a o njegovom čudnom karakteru najbolje govori činjenica da je godinama imao aferu s bratovom ženom.

image
GEOFF CADDICK Afp

Giggsova krivnja u napadu na dvije ženske osobe, zbog čega mu prijeti zatvorska kazna, nije sporna, ali nakon što je napao bivšu djevojku Kate Greville otočki mediji su spomenuti incident u prvi trenutak prezentirali kao da je velški izbornik “isprebijao svoju izabranicu na mrtvo ime”, a nakon što je dotična gospođica sljedeće jutro izašla u šetnju s psom uz nekoliko ogrebotina na licu, policija se oglasila priopćenjem da je djevojka pretrpjela lakše ozljede i da joj nije potrebno liječenje. Uglavnom, Ryana Giggsa očekuju teški dani i jako neizvjesna budućnost što se tiče potencijalne trenerske karijere...

- Plasman reprezentacije Walesa na Europsko prvenstvo za mene je apsolutno najveći uspjeh u trenerskoj karijeri i jedan od najsretnijih dana u životu. Prihvaćam odluku o suspenziji od strane Nogometnog saveza Walesa, a Robu Pageu i dečkima želim svu sreću na Euru. No, ne osjećam se krivim u ovom slučaju i želim što prije isprati nepravednu ljagu sa svog imena - istaknuo je 47-godišnji Giggs, koji je za izabranu vrstu Walesa nastupio 64 puta i postigao 12 golova, a na mjestu izbornika nalazio se od siječnja 2018. godine, te u 24 utakmice na klupi ubilježio 12 pobjeda, 4 neodlučena rezultata, te 8 poraza.

Linker
13. svibanj 2024 23:46