Dino Špehar
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
NOVO POGLAVLJE

Bivši veliki talent HR nogometa ima novi klub! ‘Milošević je najzaslužniji, htio me dovesti i u Partizan‘

Hrvatski 27-godišnji napadač postao je novi član ljubljanske Olimpije
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. srpanj 2021. 11:53

Dino Špehar (27) potpisao je ugovor s ljubljanskom Olimpijom. Svojevremeno jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa opet je na novom početku, nakon neugodne ozljede križnih ligamenata. Prije dolaska u Ljubljanu igrao je za slovački Sered, gdje je bio ponajbolji igrač, ali prije devet mjeseci je stigla ta nesreća. Nije ga pokolebalo, stigao je poziv iz Olimpije i eto ga u ligi Dežele.

- U Olimpiju sam stigao prije nekoliko dana. I moram kazati da se osjećam kao kod kuće. Svi su me sjajno primili, osjećam se kao dio obitelji. Na svakom koraku osjetim da se radi o velikom klubu. Sve je organizirano na najvišoj razini i jako sam sretan što ovdje nastavljam karijeru. Želim pomoći momčadi dostići najviše ciljeve, a to su trofeji - kazao nam je Špehar.
Sa Zmajčekima je bio u kontaktu već prije godinu dana. Sad se transfer realizirao.

Ozljeda je prošlost

- U svemu je veliku ulogu imao trener Olimpije Savo Milošević koji me dobro poznaje, koji me svojevremeno želio dovesti u Partizan. Njemu posebno zahvaljujem što mi je pružio priliku vratiti se u nogometni život. Nadam se da ću mu to vratiti na terenu.

Dinu je najviše unazadila ozljeda, ali o tome više ne želi pričati.

- Ta ozljeda je iza mene, želim tu neugodu zaboraviti. Osjećam se odlično, treniram punom snagom i nadam se da će ova sezona biti moja. Operirao me doktor Saša Janković, a nakon toga sam odradio vrhunsku rehabilitaciju. Imao sam sve najbolje.
U subotu je već odigrao svoju prvu utakmicu za novi klub, i odmah je - zabio pogodak!

- Igrali smo protiv izraelskog kluba Ashdod, pobijedili smo s 2:0, a ja sam uspio pogoditi. To nam je bila generalna proba za sezonu. Nije moglo biti bolje. Olimpija ima veliki potencijal, imamo vrhunske trenere i uvjete, siguran sam da svi skupa napravimo ove sezone. Na neki način ovo je moj novi početak, a sve ovo što sam doživio u ovih nekoliko dana u Olimpiji daje mi veliku motivaciju za dalje, želim pokazati ono što znam, što posjedujem kao nogometaš. Zbog ozljeda nisam dosegnuo svoj maksimum, ali to je iza mene. Sad u mojoj karijeri kreću bolji dani - zaključio je Dino Špehar.

Gdje je sve igrao Dino Špehar

Osijek (Hrvatska)
Dinamo (Hrvatska)
Lokomotiva (Hrvatska)
Istra 1961 (Hrvatska)
Split (Hrvatska)
CFR Cluj (Rumunjska)
Concordia (Rumunjska)
Dunarea (Rumunjska)
Kukesi (Albanija)
Sered (Slovačka)
Olimpija (Slovenija)

Linker
18. svibanj 2024 23:20