MIGUEL RIOPA AFP
NOVI PROBLEMI

BROJ ZARAŽENIH SPORTAŠA RASTE, JOŠ JEDAN KLUB PRIJAVIO SLUČAJEVE KORONE! 'Svi će dobiti individualne programe, moramo aktivnije u borbu protiv ugroze'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 10. svibanj 2020. 11:00

Kako se koji sportski kolektiv u Europi vrati na terene ne bi li nastavio s redovnim aktivnostima, tako se povećava i broj sportaša zaraženih koronavirusom. Nekoliko slučajeva u talijanskoj Fiorentini, nekoliko u španjolskim nogometnim klubovima, a sada i još tri u portugalskom.

Tamošnji prvoligaš, Vitoria iz Guimaraesa objavila je kasno u noći sa subote na nedjelju da su trojica njihovih igrača pozitivna.

- Imajući u vidu sve epidemiološke mjere i poštujući svu propisanu sigurnost, javljamo da je nakon testova koji su provedeni u petak troje naših nogometaša pozitivno. Nema zaraženih unutar stručnog stožera i pratećeg osoblja - stoji u Vitorijinom priopćenju.

Nastavlja se dalje, svi pozitivni su dobrog općeg stanja, ne pokazuju simptome te su već od ranije u samoizolaciji, s obzirom da su prije početka treninga ionako morali biti 14 dana izdvojeni iz društvene cjeline.

- Naša medicinska služba nastavit će se boriti protiv ove ugroze, sada na još aktivniji način. Igrači koji mogu trenirati dobit će individualne programe, a svima nam je u cilju samo da zaštitimo jedni druge - navodi klub iz Guimaraesa.

Inače, stanje u Portugalu je takvo da je tamošnja vlast dopustila nastavak domaćeg prvenstva i završnice Kupa, ali niže lige neće biti nastavljene. U subotu je brojka zaraženih u toj zemlji bila nešto ispod 28 tisuća, a korona je zasad odnijela 1.126 žrtava.

Linker
04. svibanj 2024 13:04