AP
SENZACIONALAN TRANSFER

Čeka se potvrda: Radamel Falcao i Victor Valdes potpisuju za Monaco

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2013. 14:56

Kolumbijski napadač Radamel Falcao i španjolski vratar Victor Valdes u ponedjeljak navečer su doputovali u Monte Carlo, gdje bi danas trebali obaviti liječničke preglede i potpisati ugovore s Monacom, povratnikom među francuske prvoligaše. Agencija France Presse javlja da će Atletico Madrid za Falcaa inkasirati 60 milijuna eura, dok bi Barcelona za Valdesa trebala dobiti 10 milijuna eura.

Falcao je Atleticu donio tri trofeja u dvije sezone. Uz Europsku ligu i europski Superkup, momčad iz Madrida nedavno je osvojila i Španjolski kup. Međutim, bilo je izvjesno da će teško zadržati svoju najveću zvijezdu koju se povezivalo s Manchester Unitedom i Chelseajom. Ipak, čini se da će na kraju završiti u Kneževini, gdje je novac ruskog tajkuna Dmitrija Ribolovjeva preporodio Monaco i učinio ga (barem dosad) glavnim igračem na nogometnom tržištu ovoga ljeta.

Iz Porta su već stigli kolumbijski krilni napadač James Rodriguez za 45 milijuna eura te portugalski veznjak Joao Moutinho koji je stajao samo 25 milijuna. Monaco će Atletico Madridu za kolumbijskog napadača platiti oko 60 milijuna eura, čime će postati najskuplji igrač u povijesti francuskog nogometa. I Falcao je prije Atletica bio u Portu, koji ga je iz River Platea doveo za 5,5 milijuna, da bi dvije godine kasnije za njega prilikom transfera u Atletico Madrid inkasirao čak 47 milijuna eura.

Valdes u Barceloni ima ugovor do sljedećeg ljeta, no još je u siječnju najavio da bi želio promijeniti sredinu. Odšteta od 10 milijuna je sasvim pristojan iznos za 31-godišnjeg vratara, koji će vjerojatno dobiti prednost ispred hrvatskog reprezentativca Danijela Subašića, ove sezone standardnog čuvara mreže kluba iz Kneževine.

Linker
14. svibanj 2024 10:50