Felix Magath

 Eibner Pressefoto/marcel Von Fehrn/imago Sportfotodienst/profimedia
ČEKA SE POTVRDA

Čuveni ‘diktator‘ u Hrvatskoj dogovorio senzacionalan posao: Bišćan ih je odbio, ali legenda je rekla - da

Nedavno se nudio Njemačkoj kao idealno rješenje, sada stiže na neočekivani front
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. listopad 2023. 18:49

Nije prošlo puno vremena otkako se Felix Magath nudio šefovima Nogometnog saveza Njemačke kao ‘idealno rješenje‘ za novog izbornika posrnulog Elfa. Nisu ga doživjeli ozbiljno, odlučili su se za znatno mlađeg Juliana Nagelsmanna, pa je iskusnom stručnjaku preostalo čekati na neki drugi angažman.

Ako je vjerovati slovenskim medijima, novi posao će čuveni ‘diktator‘ imati u Deželi, i to kao trener ljubljanske Olimpije koja je nedavno raskinula suradnju s Portugalcem Joaom Henriquesom.

Naime, Ekipa24 javlja kako se 70-godišnji Magath u Hrvatskoj sastao s predsjednikom Olimpije Adamom Deliusom i dogovorio angažman na klupi Zmajčeka.

Olimpija je nakon smjene bivšeg trenera željela vratiti Igora Bišćana, no bivši Dinamov trener odbio je ponudu jer mu rastanak s istim klubom nije ostao u najljepšem sjećanju. Spominjali su se i Miroslav Klose te Slaviša Stojanović, da bi na kraju pao dogovor s legendom njemačkog nogometa.

Ostvario je Magath veliku karijeru kao igrač, dok je kao trener vodio HSV, Bayern, Schalke, Stuttgart, Eintracht, Fulham, Herthu... Najveći uspjeh ostvario je osvajanjem Bundeslige s Wolfsburgom 2009. godine.

Olimpija je treća na ljestvici slovenske lige s 20 bodova iz 11 kola te za vodećim Celjem zaostaje šest bodova.

Linker
28. travanj 2024 12:24