Vialli (donji red, drugi zdesna) i Dino Baggio (gornji red, drugi zdesna) igrali su zajedno u Juventusu

 Buzzi/imago Sportfotodienst/profimedia
POZIV NA ISTRAGU

Čuveni Viallijev suigrač nakon njegove smrti: ‘Jako se bojim! Svašta smo uzimali dok smo igrali...‘

Legendarni talijanski napadač umro je 6. siječnja od raka gušterače. Zbog čega je obolio tako mlad?
Piše: SNObjavljeno: 17. siječanj 2023. 14:27

Nedavna smrt Gianluce Viallija šokirala je nogometni svijet. Iako se legendarni talijanski nogometaš već duže vremena borio s teškom bolešću, ipak su svi suigrači, treneri i navijači s tugom primili vijest o njegovom odlasku sa samo 58 godina.

"Imam divne uspomene na njega. Vialli je bio glavni u svlačionici i uvijek je želio pomoći mladim igračima. Imao sam 21 godinu kada sam postao njegov suigrač i uvijek je imao lijepu riječ za mene i ostale mlade suigrače", prisjetio se zajedničkih dana Viallijev suigrač iz Juventusa i reprezentacije Dino Baggio.

No, Baggio je upozorio na jednu stvar:

"Doping je uvijek bio tu među nama. Trebali bi istražiti sve supstance koje smo uzimali u to vrijeme, moramo shvatiti da nam te stvari mogu naštetiti tijekom vremena. Prestrašen sam, mnogo igrača je umrlo jako mlado. Ne znam je li se to događa zbog dopinga, ali on je uvijek bio prisutan u naše doba."

Bivši igrač Torina, Intera, Juventusa, Parme, Lazija, Blackburna, Ancone, Triestine i Tombolo ističe:

"Nismo uzimali neke nepoznate stvari, uzimali smo samo ono što je bilo normalno. Trebamo vidjeti je li nam tijelo s vremenom izbacilo te stvari ili su ostale unutra", zaključio je Baggio.

Linker
28. travanj 2024 12:36