Valdas Dambrauskas

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
LITAVAC STOPOSTOTAN

Dambrauskas sretan nakon 6:3, ali našao je razlog za kritiku: ‘Jedna stvar nam se ne smije događati‘

‘Ne brojim bodove unaprijed. Čeka nas Dinamo, sutra imamo slobodan dan, a onda slijedi priprema...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2021. 20:48

Razdragano mnoštvo Torcide na istočnoj tribini stadiona u Kranjčevićevoj ulici pozdravilo je svoje miljenike na koncu - prvog seta. Završilo je 3:6 za Splićane, Hajduk se plasirao u polufinale Kupa i najavio veliki okršaj s Dinamom na Maksimiru. Sjajan je večeras bio Marin Ljubičić koji je, otkako je na klupu sjeo Valdas Dambrauskas, već zabio treći pogodak za klub.

- Hvala na čestitkama, ovo nam je stvarno trebalo. Nismo očekivali da ćemo zabiti šest golova. U prvom dijelu zabili smo samo jednom. Malo nas je potresao gol krajem prvog dijela. Znali smo da možemo, izašli u nastavak puni želje. Nismo očekivali baš pet pogodaka u nastavku, ali dobro. Ja sam dobio priliku kod novog trenera, igram još više. Četiri pobjede u nizu, sada nas čeka najvažnija utakmica. I tu idemo na pobjedu, pa što nam dragi Bog da. Jedan derbi je odgođen za proljeće, nema puno vremena za odmor, sutra je slobodan dan, a već u nedjelju utakmica - rekao je Ljubičić u izjavi za HNTV nakon dvoboja.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Nije mogao biti zadovoljan Marko Dabro, napadač Lokomotive, ali imat će ova dva kluba novi sastanak za desetak dana u HNL-u.

- Ne znam što puno reći nakon ovog drugog dijela. Čestitam Hajduku, mi se okrećemo dalje i moramo ovaj rezultat što prije zaboraviti. Svaki tjedan je nova utakmica, imamo se pravo opet nadati boljim rezultatima i mislim da ćemo spremni dočekati sljedeću utakmicu.

>>> IZVJEŠTAJ I GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

A što su nakon utakmice rekli treneri? Valdas Dambrauskas, miran i staložen, kao i obično.

- Najvažnije je da smo ovu utakmicu skinuli s dnevnog reda. Sad se možemo koncentrirati na prvenstvo, prošli smo dalje. Sretan sam s brojem golova i šansi koje smo kreirali. No, nismo sretni s primljenim golovima - i njihovim brojem, ali i tajmingom. Tri smo gola dobili, a jedan je bio na kraju prvog dijela. Drugi smo dobili čim smo dali četvrtog, a ne smije se događati ni način na koji smo primili treći gol. Imali smo dobru tranziciju, u drugom dijelu smo odagnali svaki pritisak nakon kraja prvog dijela - rekao je trener Hajduka.

Nema puno vremena, već u nedjelju stiže okršaj s Dinamom.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Tri utakmice nas čekaju do kraja sezone. Sad se moramo koncentrirati na Dinamo. Imamo put nazad, dan odmora i onda tri dana za pripremu. Vjerujem da će biti dosta, rastemo u samopouzdanju i u međuljudskim odnosima u klubu, vjerujem da ovako možemo igrati u kontinuitetu. Ne gledam tako daleko, ne gledam na ono što nas čeka iza Dinama, ne uračunavam i ne brojim bodove unaprijed, jer ih je tako najlakše izgubiti. Moj stožer i ja sutra ćemo pogledati Dinamo i vjerujem, najbolje se pripremiti za taj dvoboj.

Silvio Čabraja dao je svoje viđenje utakmice:

- Što se dogodilo? Hajduk je bio bolji, zasluženo se plasirao dalje. Mi smo prvo poluvrijeme igrali donekle dobro. Ali, stajali smo predaleko od njihovih igrača, bilo je tu premalo želje i trke. A onda dobijemo dva gola u pet minuta i sve ode na njihovu stranu. Hajduk nam je jednostavno dolazio u prilike, nismo bili kompaktni... Curilo je i kroz sredinu i po stranama. Nismo dobro odgovorili na zahtjev utakmice i dogodilo nam se to što se dogodilo. Sad nas čeka Šibenik, moramo se vratiti u život kroz ova četiri dana. Treba skupiti glave i probati dobiti Šibenčane.

Linker
26. travanj 2024 02:49