Martin Baturina
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
KRAH U ZAVRŠNICI

Dinamo imao sigurnih 2:0, protivnici se već predali, ali je u finišu sve ‘prosuo‘ i ostao bez finala!

A dečko koji je iz Rome stigao kao čudo od djeteta ušao je u 67. minuti, pa je zamijenjen u - 79.!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. kolovoz 2021. 21:25

Bio je Dinamo već u finalu turnira ‘Mladen Ramljak’, modri juniori imali su sigurnih 2:0 protiv Fenerbahčea, bilo kakva pobjeda jamčila je finale. Međutim, u samoj završnici sve je Dinamo ‘prosuo’, igrao je i s igračem manje zadnjih 15-ak minuta, Turci su izjednačili. Feneru bod nije donio prvo mjesto, ali je zato profitirao danski Odense. Slavio je 2:1 protiv Maribora i plasirao se u nedjeljni finale protiv praške Slavije.

Momčad Joze Bandića već je nakon 15 minuta imala 2:0 i promašila potom još nekoliko velikih prilika. Stariji je u startu bio Dinamo, uglavnom igrači rođeni 2003. godine, dok je kod Fenerbahčea bilo više onih iz 2004., čak i 2005. godišta. Vidjela se ta razlika na samo startu, prvo je Vinko Rozić pretrčao tursku obranu i s desne strane pogodio donji suprotan kut, nešto kasnije briljantno je, nakon što je ‘slomio’ braniča, lijevom nogom s lijeve strane pod gredu neobranjivo pucao Ante Crnac. Baš ništa nije ukazivalo da bi moglo biti drame, igrači Fenerbahčea imali su posjed (oko 60 posto), ali nisu puno prijetili.

image
Vinko Rozić slavi pogodak
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Isključenje Solde

Fenerbahče je izgledao kao da se predao, svjestan da tu više ne može previše učiniti. Međutim, onda je u 63. minuti Marko Soldo zbog neopreznog prekršaja na 25 metara od suparničkih vrata zaradio drugi žuti karton.

Međutim, manjak koncentracije, sudar vratara Zadra s jednim suigračem donio je neočekivanu šansu Bayraktaru, koji je smanjio rezultat. Nesigurnost i nervoza u Dinamovim redovima, još jedna pogreška i bilo je 2:2, u zadnjim trenucima dvoboja. U petak su Modri također ispustili sigurnu pobjedu protiv Maribora (1:1), sad protiv Fenera.

- Šteta, imali smo 2:0, imali puno šansi da zacementiramo pobjedu. Teški su uvjeti, moramo mijenjati igrače, ne mogu svi igrati čitavo vrijeme, to je isto razlog što dolazi do pada u drugom dijelu. Ali, pogotke smo primili nakon naših grešaka, za 2:1 vratar faulira suigrača pa onda u našem napadu izgubimo jednu loptu... Imali smo igrača manje - nije nakon utakmice skrivao čuđenje trener Jozo Bandić, koji je napravio i jednu neobičnu izmjenu tijekom susreta.

image
Trener Jozo Bandić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Daniel Tueto Fotso, koji je svojedobno došao iz Rome kao ‘čudo od djeteta’ ušao je u igru u 67. minuti. Nije donio ništa osim nervoze, zaradio je brzo žuti karton, a Bandić ga je u 79. minuti (igra se dvaput po 40 minuta) zamijenio visokim Vuškovićem, očekujući da će tako lakše sačuvati prednost. Nije ni to pomoglo, Turci su svejedno uspjeli izjednačiti, a Danci su taj poklon objeručke prihvatili.

REZULTATI 3. kola:

Skupina A:

Dinamo - Fenerbahče 2:2, Odense - Maribor 2:1. Poredak: Odense 6, Dinamo 5, Fenerbahče 4, Maribor 1 bod.

Skupina B:

MTK - Slavia 2:2, Udinese - Legia 2:0. Poredak: Slavia 7, MTK 4, Udinese 3, Legia 3 boda.

Raspored, nedjelja 8. kolovoza: 8.30 - za 7. mjesto: Legia - Maribor; 9.30 - za 3. mjesto: Dinamo - MTK; 9.45 - za 5. mjesto: Fenerbahče - Udinese; 11.20 - finale: Odense - Slavia.

Linker
30. travanj 2024 06:19