DESHAKALYAN CHOWDHURY
POVRATAK U PROŠLOST

Dinamovac o okršaju s Maradonom: ‘Tu je utakmicu bio baš nevidljiv, ali što mu je tek napravio Tomica...‘

Legendarn dinamovac protiv Maradone igrao na SP-u juniora 1979. u Japanu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. studeni 2020. 20:56

Legendarni dinamovac Marko Mlinarić igrao je protiv Diega Maradone na Svjetskom juniorskom prvenstvu 1979. godine u Japanu. Mlinka je tada odijevao dres bivše države.

- Izgubili smo prvu utakmicu od Poljske, a onda je stigla ta odlučujuća utakmica s Argentinom. Bili smo bolji, ali izgubili smo s 0:1. Za Gauče je igrao Maradona, koji je već tada bio velika zvijezda. I u tim mladim godinama odigrao je nekoliko utakmica za A reprezentaciju, a i mnogi su ga očekivali u momčadi na SP-u 1978. S Ramonom Diazom činio je sjajan tandem - kazao nam je Mlinka u uvodu.

Kad smo ga pitali kakvog ga se sjeća s te utakmice, kaže:
- Na toj utakmici protiv Jugoslavije je bio - nevidljiv! Moram biti iskren i kazati da je stvarno bilo tako. Ipak, posebno se sjećam jednog detalja. Bio je neki skraćeni korner, htio je izravno, lijevom vanjskom Tomici Ivkoviću zabiti pogodak. A Tomo je onda, izveo najbolji potez utakmice. Uopće taj Maradonin ‘frk’ nije htio uhvatiti rukama, nego je loptu primio i uštopao - prsima! Volio je Ivković udarce Maradone, obranio mu je dugo nakon toga i dva penala.

image
RANKO SUVAR/CROPIX

Mlinarić je ispričao kako je tadašnja jugoslavenska reprezentacija uspjela zaustaviti Maradonu.
- Maradonu je čuvao Borko Mitrović, igrao je za Crvenu zvezdu. Borko je odradio posao, Diego se kraj njega nije naigrao, nije mu mogao ništa. Na kraju je Argentina osvojila naslov prvaka svijeta. Nego, kad sam čuo za Maradoninu smrt, na neki način sam bio šokiran, ali s druge strane i nisam. Jer, s obzirom na koji je način živio...

Linker
26. travanj 2024 21:43