Tomislav Dujmović

 SN
SuperSportske podcast

Dujmović: Rusi su se sretnim pobjedama protiv Slovaka i Slovenaca napunili samopouzdanjem, neće biti lako

Potreban je oprez: Ruse još nismo dobili u službenoj utakmici u 90 minuta
Piše: PromoObjavljeno: 10. studeni 2021. 19:17

U 13. epizodi našeg SuperSportske podcasta ugostili smo bivšeg Vatrenog koji je svoju karijeru gradio u mnogim ruskim klubovima - Tomislava Dujmovića. U zanimljivom razgovoru pročešljali smo detalje njegove bogate karijere, a dotaknuli smo se i mnogih zanimljivih nogometnih tema. S obzirom da su pred našom reprezentacijom odlučujući dvoboji za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, Dujmovićevo gostovanje započeli smo s onim što očekuje našu izabranu nogometnu vrstu.

U dvobojima protiv Malte i Rusije koji Vatrene očekuju u četvrtak i nedjelju naši reprezentativci moraju uzeti 6 bodova ukoliko žele osigurati izravan plasman na Svjetsku smotru 2022. u Kataru. Dujmović je istaknuo kako je 2018. godine uvjeravao ruske novinare da smo mi bolji te da to mora raditi i ovih dana, no istovremeno je naglasio nužan oprez jer Rusija jaše na valu pozitivnih rezultata.

Karpinovi izabranici u posljednja 2 dvoboja uzeli su puni plijen i Slovačkoj i Sloveniji premda po igri nisu u potpunosti zaslužili tih 6 bodova. Suvoditelj Siniša Sušec podijelio je jednu zanimljivu činjenicu, a ta je da u dosadašnjim međusobnim susretima s Rusima u službenim susretima imamo isključivo remije. Tri puta smo s Rusima igrali 0-0, dok smo na SP 2018. prošli u četvrtfinalu na jedanaesterce nakon što je susret poslije produžetaka završio s 2-2. Jedinu pobjedu upisali smo u prijateljskom susretu odigranom 2015. godine, a bilo je 1-3 za naše.

Osim toga, Dujmović je gledateljima približio ulogu nogometnog menadžera, svoja iskustva iz španjolske lige, a dotaknuo se i vlastitog reprezentativnog debija s 28 godina. Posebno zanimljivi bili su i odgovori na pitanja koja su postavili naši pratitelji. Sve navedeno uz još neka druga Dujmovićeva razmišljanja možeš pogledati ovdje:

Linker
09. svibanj 2024 21:10