ANP/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Anp/alamy/alamy/profimedia
BRIZNUO U PLAČ

Emocionalni raspad u Parizu: Čovjek koji je rastužio Hrvatsku i naljutio Modrića završio u suzama

Nakon što odradi Euro u Njemačkoj, odlazi u mirovinu
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2024. 10:45

Sudac Daniele Orsato je sudio okršaj PSG-a i Borussije Dortmund, a nakon što je dao znak za kraj susreta, briznuo je u plač. Razlog ovog emocionalnog raspada Talijana je taj što je odsudio svoju zadnju utakmicu u Ligi prvaka. Nakon što odradi Euro u Njemačkoj, odlazi u mirovinu.

Njegov odlazak u mirovinu slavit će mnogi igrači, a vrlo vjerojatno i Luka Modrić i Vatreni koji ga još pamte sa Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. Hrvatska je na kraju osvojila broncu, a moglo je biti i drugačije da nije bilo baš Orsata. Vatreni su izbacili Brazil i u polufinalu se susreli s Argentinom.

Orsato je u 34. minuti dosudio kazneni udarac za Argentinu nakon što je Dominik Livaković srušio Juliana Alvareza u kaznenom prostoru u situaciji jedan na jedan. Za Talijana je to bio penal, a Vatreni su poludjeli nakon njegove odluke. Messi je zabio za vodstvo. Netflix je u svojoj dokumentarnoj seriji Svjetski kapetani prikazao kako je Luka Modrić još u tunelu Orsatu dobacivao: "Sramota! Bilo je očito, bilo je baš očito da ćeš to napraviti. Očito!".

image

Daniele Orsato

SCREENHOT

Modrić se nije suzdržavao ni nakon utakmice.

- Ne volim pričati o sucima, ali ovaj je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrome. Katastrofa. To nije penal - bjesnio je Modrić.

Argentina je na kraju pobijedila s 3:0 i na penale u finalu srušila Francusku, dok je Hrvatska slavljem protiv Maroka osvojila svoju drugu broncu.

Linker
08. svibanj 2024 13:12