FABIO FERRARI Afp
DODJELA U RIMU

FOTO: Zvonimir Boban uručio posebnu nagradu legendarnom engleskom napadaču

Bivši kapetan Vatrenih je prilikom dodjele pohvalio Linekerova nastojanja u promociji ljudskih prava
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. svibanj 2023. 19:56

Zvonimir Boban, tehnički direktor i šef nogometnog sektora UEFA-e, danas je u Rimu predao posebnu nagradu Garyju Linekeru.

Bivši kapetan Vatrenih uručio je legendarnom engleskom napadaču nagradu za sport i ljudska prava koju dodjeljuju talijanska podružnica Amnesty Internationala i organizacija Sport4Society.

Boban je prilikom dodjele nagrade pohvalio Linekerova nastojanja u promociji ljudskih prava.

- Zaista mi je čast primiti ovu nagradu za sport i ljudska prava od UEFA-e. Posebno zadovoljstvo bilo je primiti takvu nagradu od Zvonimira Bobana. Veliki nogometaš i prijatelj - zahvalio se biranim riječima hrvatskoj nogometnoj legendi Gary Lineker.

Podsjetimo, Lineker je u ožujku kritizirao useljeničku politiku britanske vlade nakon čega ga je BBC suspendirao iz programa u kojem sudjeluje kao voditelj.

Ubrzo je BBC povukao odluku u suspenziji i Linekera vratio na posao.

- Nema velikog priljeva izbjeglica u Britaniju. Primamo puno manje izbjeglica nego druge velike zemlje. Ovo je samo neizmjerno okrutna politika usmjerena prema najranjivijem sloju ljudi jezikom koji se nimalo ne razlikuje od onoga kojim se služila Njemačka 30-ih godina - bila je Linekerova poruka na društvenim mrežama koja je na Otoku izazvala veliku buru...

Linker
10. svibanj 2024 12:31