Pep Guardiola

 PAUL ELLIS Afp
NOVI IZAZOV

Guardiola otkrio svoju najveću želju za budućnost: ‘Ne znam kada, za pet, deset ili 15 godina...‘

Guardiolin prvi trenerski angažman dogodio se 2008. godine kada je došao na čelo Barcelone
Piše: SNObjavljeno: 23. veljača 2024. 13:23

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola dao je intervju ESPN-u u kojem je govorio o svojim planovima nakon što mu 2025. godine istekne ugovor s engleskom momčadi. Posebno je istaknuo veliku želju da bude izbornik neke reprezentacije.

- Ne znam tko me želi. Raditi za reprezentaciju, vole te, kao i klubovi - rekao je uz smijeh pa nastavio:

- Kad sam počinjao, nisam razmišljao o osvajanju liga ili Lige prvaka. Pomislio sam: ako imam posao, to je u redu. Želio bih imati iskustvo življenja Svjetskog prvenstva, Europskog prvenstva, Copa Américe, čega god. Ne znam kada, za pet, deset ili 15 godina, ali volio bih igrati na Svjetskom prvenstvu kao izbornik - rekao ja Guardiola za kojeg se već pričalo da bi mogao biti izbornik Brazila.

Govorio je i o pritisku kojeg treneri doživljavaju u elitnom razredu nogometa:

- Svi vas žele skinuti s vrha. Žele vam uzeti zasluge. Jednom je u pitanju novac, drugi put Lionel Messi i njegovi suigrači, treći put Bayern uvijek pobjeđuje. Skloni su sumnjati u vrijednost. To je normalno. Kad ne pobjeđujete, žele te umanjiti - rekao je 53-godišnjak.

Guardiolin prvi trenerski angažman dogodio se 2008. godine kada je nakon godine dana na čelu Barcelonine B momčadi na brigu dobio A momčad Blaugarane. Ubrzo nakon dolaska rekao je kako zvijezde momčadi Ronaldinho, Deco i Samuel Eto‘o nisu u njegovoj viziji iduće sezone čime je na sebe navukao veliko negodovanje javnosti.

- Kad sam stigao u Barcelonu, 86% navijača me nije željelo. Rekao sam: ‘Savršeno‘. Bolje doći ovako nego kad svi misle da je sve savršeno. Uvjeri jedno po jedno. Više volim da ljudi sumnjaju. Trebam da ne vjeruješ, to mi daje nevjerojatnu energiju - dodao je.

Katalonac se osvrnuo i na brojne kritike koje u zadnje vrijeme prima Erling Haaland.

- Uvijek je bilo ovako. S Peléom, Romáriom, Ronaldom, Rivaldom, Neymarom. Sa svima. Uvijek je ovako i uvijek će biti. Ako se želite boriti protiv ovoga izgubljeni ste. Poanta je reći: "Kad sudac zazviždi, ja igram, ti ne. Sada ću ti dokazati da nisi u pravu, ja sam u pravu." Snaga koju moji sportaši imaju, danas i uvijek, je sport - zaključio je.

Linker
13. svibanj 2024 20:57