Yossi Benayoun

 Ben Queenborough/bpi/shutterstock Editorial/profimedia
VELIKA DRAMA U IZRAELU

Hamas napao obitelj jedne od najvećih izraelskih legendi, njegov nećak ubio trojicu i spasio ih

‘Spasi nas, imamo teroriste u dnevnom boravku. Molim te, spasi nas‘, zavapila je sestra legende
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 09. listopad 2023. 06:18

Direktor izraelske nogometne reprezentacije Yossi Benayoun doživio je osobnu dramu i veliku traumu tijekom iznenadnog napada palestinskog Hamasa. Iz kuće njegove sestre, koja živi u pojasu Gaze, stigla je dramatična poruka:"Yossi, spasi nas, imamo teroriste u dnevnom boravku. Molim te, spasi nas".

Izraelski mediji pišu da je upravo Yossijeva rodbina bila ciljana meta palestinskih boraca. Benayoun je jedan od najvećih nogometaša u izraelskoj povijesti. Igrao je u engleskoj Premierligi (za Liverpool, Arsenal i Chelsea), a ostvario je i rekordna 102 nastupa za izraelsku reprezentaciju.

Naposljetku, obitelj Yossijeve sestre preživjela je palestinski napad. Ranjen je jedino šogor Sharon Shabo (u ruku). Spasio se bijegom u polje, gdje je (do)čekao rasplet situacije, odnosno dolazak izraelske vojske. Njegova supruga, Yossijeva sestra, sakrila se s djecom na tavanu kuće. U presudnom se trenutku pojavio 20-godišnji Yossijev nećak Shaked, pripadnik 51. bataljuna izraelske vojske i ubio trojicu napadača. Tako je obitelji omogućio bijeg iz kuće, koja je kasnije uništena, jer su ju Palestinci zasuli bombama...

Linker
22. svibanj 2024 09:29