Ivan Pešić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
ČUDAN OBRAT

Hrvat koji je u ‘5 do 12‘ pobjegao iz Ukrajine karijeru nastavlja pod pokroviteljstvom Putinovog saveznika

Bivši igrač Hajduka potpisao za klub iz zemlje koja je saveznica Rusije u agresiji na Ukrajinu.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. travanj 2022. 09:39

Ivan Pešić, bivši igrač Hajduka i RNK Splita, potpisao je ugovor s bjeloruskim Dinamom iz Minska, piše Slobodna Dalmacija.

Šibenski nogometaš prethodno je igrao za ukrajinsku Vorsklu iz Poltave, a nakon što je započela ruska invazija jedva je uspio pobjeći iz zemlje i vratiti se u Hrvatsku.

Pešić je pričao o svom bijegu koji je bio poprilično traumatičan, a između ostaloga je rekao:

"Ušli smo u autobus s indijskim studentima, pa u bus s ukrajinskim ženama i djecom koji je vozio za Bari. Još smo pokupili i indijskog studenta iz Kijeva koji nas je molio da ga izvučemo. Kad smo prošli granicu to je bilo olakšanje, mada na putu nismo viđali avione ni tenkove, samo barikade. Na jednoj na prijelazu u drugu oblast bio je red od 25 kilometara. Provjeravali su da Ukrajinci ne izlaze. Kada smo zaobilazili kolonu, ljudi su se htjeli tući s nama pa smo im objašnjavali da smo stranci."

Nešto više od mjesec dana kasnije, Šibenčanin je potpisao za klub iz Bjelorusije, na čijem je čelu Aleksandar Lukašenko, bliski suradnik Vladimira Putina. Za Dinamo je potpisao do 31. srpnja, a pravo nastupa mogao bi imati već ovog vikenda.

Linker
30. travanj 2024 07:50