LUKA GERLANC/CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA SP

Hrvatska dostigla 0:2 zaostatak, imala čak 43 udarca na gol, ali na revanš odlazi bez prednosti...

Remi u Zadru, odluka pada u uzvratu u češkom Brnu. Igra se već u utorak...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. studeni 2020. 22:02

Prazna dvorana u Zadru dočekala je malonogometaše Hrvatske i Češke u kvalifikacijskom ogledu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Litvi sljedeće godine. Koronavirus imala velikog upliva i u ovaj dvoboj, osim praznih tribina, i oba su izbornika imali problema s pozitivnim igračima. Na koncu je hrvatski strateg imao sasvim solidan izbor, čak je zaigrao i Davor Kanjuh za kojeg se mislilo kako neće nastupiti.

Počelo je vatrometno pred golom gostiju, u prvih 73 sekunde imali su Stankovićevi izabranici tri dobra pokušaja, Kanjuhov je obranio Nemec, Postružinov je pogodio vratnicu, a Jelovčićev je prošao tik uz vratnicu. I nakon toga Česi su nas uveli u svoj ritam. Kružili su hrvatski reprezentativci oko zone gostiju, međutim sve su pukotine bile zatvorene. A kada bi netko i uspio proći, Nemec bi obranio taj pokušaj. Veliki problem Hrvatske u prvom dijelu bila je distribucija paralelnih lopti, često su bile prekratke pa bi Česi kretali u kontre, Rešetarov pokušaj tako je morao obraniti Primić.

Gosti su vrlo brzo došli do tri prekršaja, no ubrzo smo i mi uzvratili istom mjerom, a onda šok u 10. minuti. Vnuk je izveo korner, Zaruba je izmakao pozornosti obrani Hrvatske i zabio sa šest metara. Bio je to samo uvod u novu pokrešku u dodavanju te brzu kontru koju je Rešetar zaključio drugim golom za goste. Odmah je Mato Stanković pozvao minutu odmora, želio je smiriti igrače i ukazati im na najveći problem, a to su tehničke pogreške.

Nakon toga ponovno su Hrvati krenuli s opsadom Nemecova gola, pucalo se sa svih strana, ali Nemec je bio nesavladiv. Sve do 34 sekunde prije kraja kada su gosti napokon napravili šesti akumulirani prekršaj. Tihomir Novak preuzeo je odgovornost i napokon probušio Nemeca.

U nastavak je Hrvatska krenula još odlučnije i već nakon minute i pol došli smo do velike prigode. Prvo je Dario Marinović povaljao pola obrane gostiju, odlično je pucao, Nemec je obranio, Perić je bio najbliži, no ruši ga Holy za kazneni udarac. Opet je Novak preuzeo odgovornost, no sada je njegov pokušaj sa šest metara obranio Nemec.

Čak 43 udarca Hrvatske

Nije to obeshrabilo igrače u tamnim dresovima, i dalje su pritiskali sve umornije goste, a sve se isplatilo u 27. minuti. Maro Đuras je primio loptu okrenut leđima od gola, okrenuo suparnika i svladao Nemeca za 2:2. Jurnuli su domaći i po treći pogodak, ali su i ušli u problem s prekršajima. Gosti su tako ni iz čega došli do prigode za novo vodstvo, nakon što je Perić skrivio šesti prekršaj. Međutim, Seidlerov udarac s 10 metara brani Primić, kao i odbijanac istog igrača. Do kraja su Hrvati pokušavali doći do pobjede, imali su čak 43 udarca prema golu, no Nemec jednostavno nije dozvolio prednost Stankovićevim izabranicima.

Ništa još nije gotovo, odluka će pasti u uzvratu koji je na rasporedu već u utorak u Brnu s početkom u 18.10.

Linker
26. travanj 2024 20:43