Martin Rose Bongarts/Getty Images
JEDNO OD NEODGOVORENIH PITANJA

'IGRAMO PROTIV NJIH KAO KLINCI, ON JE PET GODINA STARIJI OD MENE....' Čuvena anegdota s Nigerijcem: 'Našli smo se u klubu - odjednom smo isto godište'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2020. 21:33

Jedno od pitanja na koje nam život još uvijek nije ponudio odgovor je - koliko zapravo bivši nigerijski reprezentativac Taribo West ima godina?

Na tu vječnu enigmu odgovor ne može dati ni Wikipedia, na kojoj stoji da ima 58 godina. To bi onda značilo da je svoj zadnji nastup za reprezentaciju imao u dobi od 43 godine, što baš i nije standard u profesionalnom nogometu u kojem se igrači od aktivne karijere opraštaju mnogo ranije, čast izuzecima.

Da West, bivši igrač beogradskog Partizana, Intera, Milana i francuskog Auxerrea nije taj izuzetak znao je govoriti sam, pa on sada kaže da ima 11 godina manje - 47.

Priče oko Westa u utorak su se u međusobnom Instagram-liveu podsjetili nekadašnji napadači Intera, Ronaldo i Christian Vieri. Nigerijac je s njima dijelio svlačionicu, a ni oni nisu znali njegove prave godine.

- Ima jedna anegdota iz mlađih kategorija. Igrali smo protiv reprezentacije Nigerije do 20 godina, a mi smo tada imali 15. Dakle, bili su pet godina stariji od nas i bili su prejaki, ti momci su već biti odrasle osobe. Razmijenili smo kopačke ja i Taribo, a kasnije kada smo bili zajedno u Interu, on je bio isto godište kao ja - nasmijao se Ronaldo.

Vieri je naglasio da zaista ne zna koliko West ima godina. Za neke 47, za neke 58...

Linker
26. travanj 2024 19:03