EUROPA PRESS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Europa Press/zuma Press/profimedia
IMAO JE SREĆE

Ispovijest zvijezde PSG-a koja je pola centimetra bila udaljena od smrti: ‘Izgubio sam skoro 20 kilograma‘

‘Postajem malo bolji svakim danom, ali medicinski, još uvijek nisam na 100%‘
Piše: P.LObjavljeno: 15. prosinac 2023. 22:56

Vratar Paris Saint-Germaina, Sergio Rico (30), otkrio je da je izgubio 20 kg nakon zamalo kobne nesreće koja mu se dogodila u svibnju, tijekom intervjua za El Partidazo de COPE.

Španjolski vratar ostao je u komi koja je trajala nekoliko tjedana nakon ozljede glave koju je zadobio nakon pada s konja tijekom odmora u Sevilli. Prema liječničkom izvješću, Rico je bio pola centimetra udaljen od smrti, međutim, sada gaji nadu da će stati na gol PSG-a do kraja ove sezone.

- Moj krajnji cilj je biti s momčadi prije kraja sezone - rekao je Španjolac PSG-ovim medijskim kanalima još u rujnu.

Rico se na Park Prinčeva vratio krajem studenog kada je ubrzano započeo s procesom oporavka. Dio tog oporavka uključivao je povećanje težine koju je izgubio dok je bio u komi.

image
ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA Icon Sport/ddp Usa/profimedia

- Postajem malo bolji svakim danom, ali medicinski, još uvijek nisam na 100% - rekao je u intervjuu, a prenio je Le Parisien.

- Ostajem u Sevilli kako ne bih morao ići avionom svaki put kada trebam ovdje obaviti testove. Izgubio sam skoro 20 kg nakon nesreće. Imao sam oko 91-92 kg. Pao sam na 73, ali sada sam se vratio na 88 kg. Vidio sam fotografije kad sam izašao iz bolnice. Izgledao sam kao čačkalica!

Nejasno je hoće li i kada Rico ponovno moći igrati nogomet, ali španjolski vratar razumljivo je željan povratka.

- Stalno pišem svom liječniku kako bih saznao kada će mi dopustiti da se ponovno bavim sportom. Jedva čekam da se vratim svojoj rutini, da se osjećam kao nogometaš. Ali, to nije u mojim rukama. Poštujem upute liječnika koji su me čuvali i koji su mi spasili život - rekao je Rico.

Linker
21. svibanj 2024 22:32