ONUR COBAN Anadolu Agency Via Afp
LUDNICA ZADNJEG KOLA

Kakva drama u Turskoj! Vida zabio i osvojio naslov prvaka, presudila je gol razlika i jedan pogodak

Nogometaši Bešiktaša Domagoja Vide novi su prvaci Turske nakon dramatičnog raspleta posljednjeg kola
Piše: SNObjavljeno: 15. svibanj 2021. 22:03

Galatasaray, Fenerbahče i Bešiktaš borili su se za naslov do posljednje minute, a na kraju je trijumfirao Bešiktaš usprkos jednakom broju bodova (84).

Na kraju se predsudnom pokazala gol-razlika, +45 u odnosu na +44 Galatasaraya.

Bešiktaš je u posljednjem kolu pobijedio Goztepe u gostima s 2:1 uz gol hrvatskog reprezentativca, dok je Galatasaray kod kuće slavio protiv Yeni Malatayaspora sa 3:1. Fenerbahče je pak u gostima pobijedio Kayserispor s 2:1, ali je završio treći s 82 boda.

image
Domagoj Vida
SofaScore

Grafika: SofaScore

Vida je zabio u 10. minuti nakon ubacivanja iz kornera, a izjednačio je Ozturk u 24. minuti. U 69. minuti Ghezzal je zabio iz jedanaesterca, pokazalo se, odlučujući gol za Bešiktaš vrijedan naslova, njihovog prvog u prvenstvu nakon 2017. godine.

Prvi kriterij za odluku u slučaju istog broja bodova bile su međusobne utakmice. Galatasaray je dobio Bešiktaš na svom travnjaku sa 3-1, dok je Bešiktaš u prvom dvoboju pobijedio sa 2-0. Kako su obje momčadi upisale po jednu pobjedu, idući kriterij je razlika zbroj pogodaka u međusobnim susretima, a ona je 3-3. Tako je odlučivala ukupna gol-razlika.

Linker
27. travanj 2024 10:34