CRISTINA QUICLER
NEUER NA STRELJANI

Katastrofa Njemačke, takav debakl Elf nije doživio 111 godina! Olmo asistirao, veliki uspjeh Crne Gore

Još davne 1909. godine Englezi su im zabili devet komada. Ovo im je drugi najteži poraz u povijesti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2020. 22:52

S velikom smo pažnjom pratili događanja na Poljudu u dvoboju Hrvatske i Portugala, a za to vrijeme na drugom kraju Europe događali su se veliki rezultati.

Naravno, mislimo na Španjolce koji su u Sevilli sa 6:0 nadigrali Nijemce. Najteži je to poraz Elfa još od 1931. godine i poraza od Austrije, a večeras je Ferran Torres zabio hat-trick. Prvi je to hat-trick postignut Njemačkoj još od Michaela Owena koji je u berlinskoj pobjedi od 1:5 zabio tri gola 2001. godine.

Njemačka je jedini teži poraz imala 1909. godine kada ju je Engleska nadigrala s 9:0.

Torres je dakle, zabio tri, po jednog su dodali Morata, Rodri i Oyarzabal, a treba notirati i to da je Dani Olmo asistirao za prvi Torresov, inače drugi španjolski pogodak u 33. minuti. Bila je to utakmica za prvo mjesto u skupini, Španjolska je s 11 bodova u svojoj skupini upisala plasman na završni turnir Lige nacija.

Tamo će igrati s Francuskom, koja je u hrvatskoj skupini s 4:2 nadigrala Švedsku. Gosti su poveli golom Claessona u 5. minuti, ali ostatak utakmice pripao je Francuzima. Giroud i Pavard su zabijali do poluvremena, a na 3:1 još je jednim zgoditkom postavio Olivier Giroud.

Šveđani su smanjili novim golom Quaisona, ali Francuska je zabila posljednji na utakmici preko Comana u petoj minuti nadoknade iz kontre na prazan gol (švedski vratar otišoa je u napad!) i tom pobjedom potvrdila prvo mjesto u skupini, Portugal je drugi, Hrvatska treća, a Švedska ispada iz elitne skupine.

Veliki rezultat ostvarila je i Crna Gora koja se pobjedom protiv Cipra (4:0) kao prva u svojoj skupini plasirala u Ligu B. Boljević je zabio dvaput, Jovetić i Mugoša po jednom. U istoj su skupini Luksemburg i Azerbajdžan odigrali bez pogodaka.

Gotova su i nadmetanja u zadnjoj, Ligi D. Tu će Farski Otoci i Gibraltar u diviziju više. Inače, Latvija je s visokih 5:0 slavila u Andori, a Gibraltar i Lihtenštajn, odnosno Malta i Farski Otoci svoje su susrete završili rezultatom 1:1.

Linker
19. svibanj 2024 15:10