Grzegorz Krychowiak jedan je od onih koji napuštaju Krasnodar

 ALEXEY FILIPPOV Sputnik Via Afp
MASOVNI EGZODUS

Klubu koji se sudario s Dinamom prijeti katastrofa! Trener prvi otišao, za njim ‘bježe‘ i ostale zvijezde

Ruski nogometni prvoligaš Krasnodar je prvo ostao bez trenera, a sada i bez osam igrača
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2022. 12:22

Ruski nogometni prvoligaš Krasnodar se suočava s masovnim egzodusom igrača koji je posljedica ruske invazije na Ukrajinu. Odmah na početku ruske agresije je trener Daniel Farke podnio ostavku, a sada je klub ostao i bez osmorice igrača kojima je dopušten raskid ugovora i povratak u njihove domovine.

Službeni razlog nije naveden, ali jasno je da su im ugovori raskinuti zbog želje da napuste zemlju. Klub se tako našao u velikim problemima i nije imao čak ni dovoljno igrača za odigrati prvenstvenu utakmicu. Igrači koji odlaze se već priključuju novim klubovima.

Nekadašnji veznjak Newcastlea Remyja Cabella s Montpellierom, a otići se spremaju i Jhon Cordoba, Erik Botheim, Cristian Ramirez, Kaio, Wanderson, Viktor Claesson i Junior Alonso. Na odlasku je i bivši igrač PSG-a Grzegorz Krychowiak koji je još prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor.

Prema nekim izvorima bi Krychowiak sav novac koji treba dobiti htio odmah proslijediti Ukrajini, ali navodno Krasnodar nije to htio napraviti. U klubu će tako ostati rijetki stranci poput Armenca Eduarda Spertsyana, kao i Bjelorus Alyaksandr Martynovich koji ostaje u prvoj postavi.

Podsjetimo, Krasnodar je u veljači 2021. godine igrao protiv Dinama u Europskoj ligi. Modri su u Rusiji slavili s 3:2 golovima Brune Petkovića i Iyayja Atiemwena, a na Maksimiru su potvrdili svoju pobjedu slavljem od 1:0 golom Mislava Oršića.

Linker
28. travanj 2024 18:13