Milan Borjan

 NATALIA KOLESNIKOVA Afp
DRAMA U ZRAKU

Kontroverzni srpski nogometaš za dlaku izbjegao tragediju, stižu vijesti o kaosu na nebu iznad Beograda

U istom zrakoplovu bio je i direktor Crvene zvezde te čak 4 nogometne momčadi.
Piše: JL.Objavljeno: 28. siječanj 2023. 10:56

Srpski mediji izvještavaju o dramatičnom povratku njihovih klubova s priprema u Turskoj. Većina je srpskih prvoligaša zimske pripreme odradila u Antaliji. Zbog "pretovarenih" zrakoplova i kašnjenja prtljage srpski su klubovi imali problema već u dolasku, no povratak se pretvorio u posvemašnji kaos.

U prvi zrakoplov za Beograd "ugurali" su se nogometaši četiriju klubova – Vojvodine, Čukaričkog, Novog Pazara i Mladosti. Zajedno s njima na letu za Srbiju bili su i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, te vratar i kapetan beogradske momčadi (inače kanadski reprezentativac) Milan Borjan. Oni su, naime, propustili posljednji pripremni susret svog kluba.

No, prvo slijetanje na pistu beogradske zračne luke Surčin – nije uspjelo. Neposredno prije prizemljenja, pilot je izveo neočekivani manevar i umjesto slijetanja, u posljednjem je trenutku "podigao" zrakoplov. Putnicima je objasnio kako je to učinio – "iz tehničkih razloga". Nakon kraćeg kruženja uslijedio je novi "landing". Pri drugom pokušaju nije bilo nikakvih "tehničkih problema", zrakoplov je prizemljen. A putnike, još blijede od šoka dramatičnog slijetanja, dočekalo je novo iznenađenje – mnogima nije stigla prtljaga.

Očekivali su da će stići narednim letom, u zrakoplovu s nogometašima Crvene zvezde, Radnika i Grafičara. No, drugog leta nije bilo. Poslije višekratnih odgoda let je otkazan. Službeni je razlog – kvar na rumunjskom zrakoplovu koji je trebao transferirati srpske nogometaše. Neslužbeno, spomenuti je zrakoplov pretrpio udar groma na putu za Tursku, budući da je ondje u petak bilo veliko nevrijeme. Tako su Srbi ostali u Turskoj duže nego su planirali...

Linker
14. svibanj 2024 23:20