Tomislav Gondžić

 DAVOR PONGRACIC/CROPIX
NA NOVOM POČETKU

Kultni hrvatski klub se vraća na nogometnu scenu, s klupe će ih voditi nekadašnja velika nada Dinama

‘Još ne znamo u kojem ćemo rangu igrati, no ambicije ne skrivamo. Znamo gdje smo sada‘
Piše: Ivica PezeljObjavljeno: 09. lipanj 2023. 11:25

Inker se vraća na seniorsku scenu! Klub koji je osnovan u srpnju prošle godine, nastao na razvalinama čuvenog zaprešićkog Intera, prošlu je sezonu odradio samo s mlađim uzrastima. Juniori su igrali Prvu HNL, ali iz nje su ispali, a u pogonu je bilo još 13 selekcija u nižim razredima. Sada je došlo vrijeme za povratak zaprešićkih seniora...

Još nije poznato hoće li Inkerovi seniori u novoj sezoni nastupati u 4. HNL (peti rang) ili Jedinstvenoj županijskoj ligi (šeti rang), ali sve je spremno za start ambicioznog projekta.

Razgovarali smo s predsjednikom kluba Lovrom Benčevićem i trenerom seniora Tomislavom Gondžićem. Benčević je poznati kuglač, trener Zaprešića, aktualnog prvaka Hrvatske, ali punim je angažmanom i u nogometnom klubu. Za početak kaže:

- Prošla sezona bila je kakva jest, a najvažnije nam je da smo napravili rekonstrukciju Škole mladeži. Kada je klub oformljen, u Školi je bilo 76 članova, sada ih imamo 300. Istina, juniori su ispali iz Prve HNL, ali to nam je u ovom trenutku i olakotna okolnost. Natjecanje je bilo jako skupo, konkurencija izrazito moćnna. Sada će nam juniori igrati u Središtu Zagreb i to nam je u ovom trenutku prihvatljivije. Od selekcija u Školi sada ćemo zahtjevati kompetitivnost u svakoj ligi u kojoj će nastupati.

image
RANKO SUVAR Cropix

Benčević se potom vratio seniorskom pogonu:

- Još ne znamo u kojem ćemo rangu igrati, no ambicije ne skrivamo. Znamo gdje smo sada, ali smatram kako nema smisla sve ovo raditi, ako u nekoliko sezona ne dosegnemo drugi rang hrvatskog nogometa. Govorim to iz perspektive grada Zaprešića, koji broji do 35.000 stanovnika, i svega onoga što je zaprešićki nogomet u prošlosti ostvarivao.

Podsjećamo, zaprešićka nogometna tradicija vrlo je duga. Još od 1929., kada je osnovan klub Sava, preko Jugokeramike, Inkera, do Intera. U samostalnoj Hrvatskoj klub je najviše iskočio osvajanjem Kupa 1992., pa drugog mjesta u državi 2005., iste godine igranjem u Kupu UEFA... Lani je klub prestao postojati, ali brzo je osnovan novi starog imena... Benčević naglašava:

- Bitno je zadržati stabilnost i postaviti model djelovanja. Očekujem da će sve to biti prepoznato i od strane publike, prsitaša kluba...

Za trenera seniora, dakle, izabran je Tomislav Gondžić, nekadašnji talent europskih dimenzija, kasnije igrač Dinama, Intera, Zadra... Još je u mladim trenerskim godinama, ali debelo potkovan znanjem i energijom. Gondžić je već duboko uronio u problematiku, slaže igrački kadar, koji bi mogao biti vrlo zanimljiv, s igračima zaprešićkog prstena od kojih neki imaju i prvoligaški staž. Bit će tu i donedavnih Inkerovih juniora... Trener kaže:

- S pripremama ćemo krenuti oko 20. srpnja, dogovorio sam već i niz pripremnih ogleda. Ne znamo još rang u kojem ćemo nastupati, ali ambicija ne manjka. Ako budemo šesti rang, odmah napadamo prvo mjesto, ali i u petom bismo krenuli u borbu za vrh...

Inker je, dakle, na novom početku. U klubu su svjesni činjenice da je put dug i težak, ali treba krenuti... Zaprešić je dugo prepoznavan kao grad odličnog nogometa. Lani se sve srušilo, ali novi život je tu... Sretno...

Linker
24. travanj 2024 07:57