FABIAN GREDILLAS
ZAPANJUJUĆE INFORMACIJE

Maradona odbijao liječnički pregled? Odvjetnik medicinske sestre: ‘Da nije bio tamo, možda bi bio živ‘

Rodolfo Baque iznio je nekoliko dosta teških tvrdnji na račun onih koji su se brinuli za Maradonu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2020. 14:03

Posljednji dani, posljednji trenuci života velikog argentinskog nogometaša Diega Maradone i dalje su pod lupom svjetske javnosti. Pojavljuju se razne verzije priče o tome kako je jedan od najboljih nogometaša svih vremena živio u svojim posljednjim vremenima. Liječnici, medicinari i razni drugi koji su na bilo koji način bili povezivani s Maradonom objavljuju svoje priče...

Jedan od onih koji se javljaju kako bi sa svijetom podijelili svoja razmišljanja je i dotični Rodolfo Baque. Odvjetnik je to, pravni zastupnik medicinske sestre Dahiane Madrid. Ona je naime, vodila brigu o Maradoninom zdravlju, a pozvana je od strane istražitelja kako bi dala izjavu.

- Maradona je odbijao da bude pregledan! Nadalje, oko njega nije bilo klasičnog liječnika, tek psihijatar. Moja štićenica počela je raditi kod Maradone desetak dana prije njegove smrti. Ona kaže da je Maradona bio zaključan u sobi, a osobno ga je vidjela samo prvog dana - priča odvjetnik Baque.

O medicinskoj sestri Dahiani pojedini Argentinci već pišu kao o glavnoj odgovornoj za smrt nogometnog genijalca.

- Nekoliko dana prije smrti Maradona je pao i doživio teški udarac glavom. Nije se liječio od toga. Nitko nije pozvao pomoć. Možda je to bila njegova odluka, ali netko je morao potražiti pomoć. Bio je tri dana u zaključanoj sobi s previsokim pulsom. Mogao je biti u najluksuznijoj klinici na svijetu. Da nije bio na mjestu na kojem je bio, danas možda ne bi bio mrtav - priča Baque.

Linker
26. travanj 2024 18:32