RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
DINAMO NA VRHU

Mlada Modra nada briljirala u najvećem derbiju HR nogometa, juniori Dinama i Hajduka bez pobjednika

Taj 19-godišnji mladić, koji inače igra za Dinamo II, radio je najveći nered
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2021. 13:05

DINAMO - HAJDUK 1:1

DINAMO: Zadro - Kozina, Braun (od 89. Živković), Mizić - Mamić, Soldo, Tomek, Klančir - Mihalić (od 74. Lukanić) - Čavara (od 74. Krdžalić), Barišić. Trener: Jozo Bandić.
HAJDUK: Silić - Bradarić, Vladušić, Dominić (od 69. Jakir) - Škaričić (od 69. Posinković), Krolo (od 76. Antunović), Capan, Brkljača (od 76. Lazar), Hrgović (56. Prpić) - Pukštas, Čuić (od 76. Vrcić). Trener: Marijan Budimir.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dinamovi i Hajdukovi juniori odigrali su 1:1 u 10. prvenstvenom kolu, Modri su se tim bodom izjednačili s Lokomotivom na vrhu ljestvice. Hajduk zaostaje osam bodova, ali ima i dvije utakmice manje.

Prvo ime susreta, bez premca, bio je Dinamov desni bek, Matej Mamić. Taj 19-godišnji mladić, koji inače igra za Dinamo II, radio je najveći nered. Debitirao je nedavno i za prvu momčad, u prijateljskom srazu s Jarunom (1:3), gdje je također pokazao kvalitetu, jedan od rijetkih mladića koji su u toj utakmici privukli pažnju.

Prvo je pripremio šansu Čavari, onda je sam prošao kroz nekoliko Hajdukovih igrača, ušao u šesnaesterac i s 15-ak metara iskosa snažno pucao, Hajdukov vratar Silić nije doboro reagirao, dirao je loptu ali nije uspio spriječiti Dinamovo vodstvo. Imao je Dinamo do poluvremena još jednu priliku, Barišić je bio na drugoj stativi, ali nije zabio. A do odmora su Bijeli uspjeli izjednačiti. Krolo je vanjskom dodao Škaričiću, on na drugoj vratnici pronašao Brkljaču koji je zatresao praznu mrežu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

U nastavku, opet je u prvom planu bio Mamić. Teško su se Hajdukovi igrači nosili s njim, iako je dešnjak, lijevom nogom je pogodio gredu. Pred kraj susreta još je jednom, tko zna koji put, prošao po desnoj strani, odigrao sjajnu povatnu loptu, Tomek s desetak metara nije pogodio suprotnu malu mrežicu, promašio je za nekoliko centimetara. Do kraja nije bilo golova, svakome po bod.

Linker
12. svibanj 2024 18:30