PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
PRODAJA VELIKANA

Navijači Chelseaja u čudu, jedan im potez kod velike objave nikako nije jasan. Mnogi šalju poruke Abramoviču...

Chelsea je imao vremena do kraja svibnja riješiti pitanje vlasništva, u suprotnom bi bili suočeni sa stečajem
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. svibanj 2022. 10:33

Engleski nogometni navijači načelno nisu baš oduševljeni kada im stranci kupuju klubove, iako je to u posljednje vrijeme postalo navika, praksa, gotovo pa pravilo. Upravo je Rus Roman Abramovič bio među prvim strancima (ako ne i prvi) koji je prije gotovo dva desetljeća kupio Chelsea. Bilo je to 2003. Od tada na ovamo, u engleske su se nogometne klubove slijevali i još se slijevaju rijeke dolara ulagača iz SAD (braća Glazer samo u Manchester Unitedu, primjerice), Ujedinjenih Arapskih Emirata (Manchester City) itd.

Glede prvih reakcija navijača Chelseaja, ako je suditi po društvenim mrežama, one se zasad svode samo na dvije stavke. Prvo, čuđenje trenutkom odnosno satnicom objave tako bitne vijesti (oko 2 sata ujutro po londonskom vremenu). Drugo, zahvala odlazećem odnosno sad već bivšem vlasniku, Rusu Abramoviču. Treće reakcije nema, a nije ni bilo za očekivati neki veći recimo otpor jer je s protokom vremena više rastao strah za budućnost kluba kao takvog. Chelsea je naime imao vremena još samo do kraja svibnja riješiti pitanje vlasništva, u suprotnom bi bili suočeni sa stečajem, možda gašenjem. Ma koliko se ovo potonje činilo i tada dosta slabo vjerojatnim.

image

Todd Boehly na čelu je konzorcija koji bi trebao preuzeti Chelsea

PATRICK T. FALLON Afp

>>> VIŠE O DOGOVORU OKO PRODAJE CHELSEAJA PROČITAJTE OVDJE<<<

Glede satnice objave, ona uistinu jest čudna. U 2 sata, ili 1.30 štogod, ali je gluho doba noći, nije baš uobičajeno, normalno ili za očekivati. Dapače, ovakvi "noćni poslovi" samo zbog satnice uvijek će nužno, a sasvim logično kod ljudi izazvati sumnju. Kada nešto veliko objavljujete ili poduzimate dok većina puka spava, odmah ste sumnjivi. Čak i da ste najpošteniji. Možda jasno Boehlyju i društvu oko njega to i nije palo na pamet, možda je cijeli posao zgotovljen, potpisan u SAD, u Kaliforniji, što bi onda značilo da je to bilo po kalifornijskom vremenu petak kasno poslijepodne. No ipak, kada radite posao od nekoliko milijardi, a tiče se u ovom slučaju kluba koji je iz Londona, a ne iz (bez uvrede) Kumanova, onda je dosta logično malo pripaziti i na te stvari.

Ono drugo što upada u oči su hvalospjevi navijača Romanu Abramoviču za sve dobro što je napravio za Blues. U biti, to su najljepše uopće i ispisani redci u Velikoj Britaniji za nekog Rusa u posljednja tri mjeseca.

Linker
27. travanj 2024 03:25