Thomas Vermaelen
 BRUNO FAHY Afp
NE ŽELI ŠUTJETI

Nepravda na Europskom prvenstvu sve očitija: ‘Ovo što se događa na EURU nikako nije pošteno!‘

Plemenita ideja koja je imala za cilj spojiti Europu, izgubila je dio smisla zbog restrikcija
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 24. lipanj 2021. 10:01

Euro 2020 zamišljen je kao posveta 60. obljetnici od prvog Europskog prvenstva, ostavština je to bivšeg predsjednika UEFA-e Michela Platinija. Ideja je bila spojiti cijelu Europu i napraviti natjecanje koje će zbližiti narode. Tog 6. prosinca 2012. kada je odlučeno da će se igrati u 12 država, nitko nije ni pomišljao na sve nedaće koje će prethoditi samom prvenstvu. COVID-19, virus koji je poremetio funkcioniranje cijelog svijeta, imao je i velikog utjecaja na nogomet.

Euro koji je originalno trebao biti igran 2020. godine, prolongiran je na godinu dana, a na koncu umjesto 12 gradova, igra se u 11 država, otpali su Bruxelles i Dublin. Plemenita ideja koja je imala za cilj spojiti Europu, izgubila je veći dio smisla zbog restrikcija putovanja, te ograničenog broja gledatelja na tribinama. Ipak, najvažnije je da se igra, ali nekima se ne sviđa ovaj format.


- Na žalost, na ovom prvenstvu postoje reprezentacije koje su sve utakmice igrale na svom terenu, to nikako nije pošteno. Mi smo morali putovati, a znamo da putovanja loše utječu na tijelo. Igrali smo dva puta u Rusiji, pa smo morali letjeti po tri sata nakon utakmica, naravno da nam to nije nikako pomoglo. Moramo se prilagoditi tome, ali smatram da to nije pošteno - kazao je branič Belgije Tomas Vermalen.


Pitanje je kako bi pričao da je Bruxelles ostao domaćin i da su sve tri utakmice u skupini odigrali na stadionu Kralj Baudouin, kako je to prvotno bilo zamišljeno. Što bi tek trebali reći Švicarci koji su prvo igrali u Bakuu, potom u Rimu, a zadnju utakmicu u skupini opet u Azerbajdžanu.

Linker
26. travanj 2024 15:47