FACUNDO ARRIZABALAGA Afp
NEĆE VALJDA BAŠ VATRENIMA...

Nije zabio u zadnjih deset utakmica, ali Škot je uvjeren u prekid crnog niza baš protiv Hrvatske

Kad su u pitanju pogoci, Škoti najviše nade polažu u svoju dvojicu napadača...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. lipanj 2021. 17:12

Reprezentacija Škotske pružila je jako dobru igru protiv Engleske i zasluženo uzela bod na Wembleyju nakon što je na premijeri u Glasgowu poražena protiv Češke. Međutim, Škoti dosad još nisu postigli pogodak na ovom Europskom prvenstvu.

Priliku za to imat će protiv Hrvatske, jednostavno moraju zatresti mrežu Vatrenih ako žele razmišljati o prolasku skupine. I to možda i više od jednom. Uspiju li, bit će to prvi put u povijesti da su uspjeli proći u eliminacijski dio nekog velikog natjecanja. Hrvatski se navijači, dakako, nadaju da se to neće dogoditi.

Kad su u pitanju pogoci, Škoti najviše nade polažu u svoju dvojicu napadača. Očekuje se da će protiv Hrvatske najistureniji biti napadač Southamptona Che Adams te član Queens Park Rangersa Lyndon Dykes, koji su bili starteri i protiv Engleske.
Adams je tek u ožujku ove godine zaigrao za Škotsku, na što je imao pravo jer mu je iz te zemlje baka po majčinoj strani. U šest nastupa postigao je dosad dva pogotka.

Dva gola je za Škotsku zabio i Lyndon Dykes, robusni 25-godišnji napadač (188 cm) rođen u Australiji. On je u prve četiri utakmice za reprezentaciju dvaput poentirao, protiv Češke i Slovačke u Ligi nacija prošle godine, ali nakon toga nije uspio zabiti u posljednjih 10 nastupa.

- Uvijek vjerujem. Imamo golove u ovoj momčadi, sto posto, samo nismo imali sreće u par zadnjih utakmica. Vratari su dobro branili, lopta jednostavno nije pala tamo gdje bi inače pala. Izbornik nije zabrinut zbog toga, kao ni nitko od nas. Očito je da moramo zabiti protiv Hrvatske, i siguran sam da ćemo im zatresti mrežu – poručio je Dykes, a prenosi Scotsman.

U prošloj klupskoj sezoni Dykes je ukupno odigrao 46 utakmica i postigao 14 pogodaka uz 5 asistencija. Adams je u Southamptonu u 42 utakmice zabio devet golova uz pet asistencija, dok je u reprezentativnom dresu matirao vratare Farskih Otoka i Luksemburga.

Linker
13. svibanj 2024 17:10