Matej Maglica

 Daniela Porcelli/spp-jp/shutterstock Editorial/profimedia
IMPRESIVNA FORMA

Nijemci objavili: Stuttgart zagrizao za stopera iz Slavonskog Broda, jedan je od vodećih braniča lige

Unatoč prošlogodišnjem odlasku, klub je zadržao opciju otkupa od Švicaraca za 750 tisuća eura
Piše: Andro PolićObjavljeno: 21. travanj 2023. 16:34

Iako se posljednjih mjeseci sve glasnije govori o potencijalnom odlasku Borne Sose iz Stuttgarta, Hrvatska bi, u tom slučaju, i dalje mogla imati predstavnika u tom njemačkom klubu, a možda i dva.

Prema pisanju Stuttgarter Nachrichtena, klub iz "Mercedesova grada" ozbiljno razmišlja o povratku Mateja Maglice u svoje odaje. Riječ je o 24-godišnjem stoperu, rođenom u Slavonskom Brodu, koji je hrvatske travnjake, točnije Marsoniju, napustio sa 17 godina potpisavši za njemački Backnang, odakle je, preko Göppingera, i stigao u Stuttgart prije tri godine.

Kako je prvenstveno bio karika druge momčadi Stuttgarta, sreću je početkom prošle kalendarske godine potražio na posudbi u švicarskom St. Gallenu, koji ga je nakon polu-sezone odlučio otkupiti, a ugovor je potpisao do ljeta 2024. Stasiti stoper (visok 198 centimetara) trenutačno igra sjajnu sezonu u švicarskom klubu, upisavši 27 nastupa uz dva postignuta pogotka. Prema statistici Sofascorea, Maglica je treći igrač švicarske lige po prosječnom broju otklonjenih opasnosti (4,9) po susretu.

image
Daniela Porcelli/spp-jp/shutterstock Editorial/profimedia

Stuttgarter Nachrichten navodi kako je Stuttgart zadržao opciju otkupa, pa tako za 450 tisuća eura mogu ponovno u svlačionicu vratiti hrvatskog braniča, koji prema Transfermarktu vrijedi 750 tisuća eura. Posao će, naravno, ovisiti i o budućnosti kluba, s obzirom na to kako je Stuttgart trenutačno 16. momčad Bundeslige, a pozicija je to koja ih zasad vodi u doigravanje za ostanak među elitom.

Linker
26. travanj 2024 12:17