PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
SPEKTAKULARAN PROGRAM

Nogometno ludilo od 12 dana: Vatreni, dva najveća derbija i borba za titulu u Premier ligi

Od subote nam slijedi pojačani nogometni program koji će obilovati uzbuđenjima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. ožujak 2024. 18:48

Ovog tjedna malo smo se svi skupa odmarali od vrhunskog nogometa, ali nam od sutra slijedi pojačani program kojeg bismo mogli nazvati i ‘ludih nogometnih 12 dana‘.

Naravno, s obzirom na to da smo usred reprezentativne stanke, prvo su na redu Vatreni. Hrvatska nogometna reprezentacija nastupa na prijateljskom turniru u Kairu, na kojem će u subotu (21.00) odmjeriti snage s Tunisom u polufinalnom susretu. U drugom polufinalu večeras igraju Egipat i Novi Zeland.

Utakmica za treće mjesto predviđena je za 26. ožujka u 21 sat po hrvatskom vremenu na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

U utorak, 26. ožujka na rasporedu je utakmica U21 reprezentacije Hrvatske protiv jakog Portugala u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Igrat će se u Faru s početkom u 18.30 sati.

U Hrvatskoj nam pak slijede dva uzastopna derbija naša dva najveća kluba, a u oba navrata igrat će se na Gradskom stadionu Poljud u Splitu.

Hajduk i Dinamo prvu će utakmicu odigrati u subotu, 30. ožujka s početkom u 19.30 sati u sklopu 28. kola SuperSport HNL-a. Ulog je ogroman, pobjednik će ostati u utrci s Rijekom, poraženom će se izgledi za naslov prvaka značajno smanjiti, a na Rujevici vjerojatno navijaju za remi koji bi izravnim suparnicima ‘izbio‘ po dva boda.

Novi ogled Bijelih i Plavih zakazan je za srijedu, 3. travnja u 19 sati, a riječ je o dvoboju polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

image
Božidar Vukičević/Cropix

U jakim europskim ligama moći ćemo uživati u nekoliko spektakularnih dvoboja. U prvom redu tu mislimo na sudar Manchester Cityja i Arsenala na Uskrs, 31. ožujka u standardnom nedjeljnom terminu premierligaškog derbija, od 17.30 sati. Građani i Topnici s Liverpoolom vode uzbudljivu i neizvjesnu utrku za naslovom prvaka, i nije pretjerivanje ako kažemo da bodovi iz te utakmice imaju dvostruku vrijednost.

U nedjelju navečer preporučujemo vam još dva derbija. Real Madrid, vodeća momčad španjolske La Lige, dočekuje četvrtoplasirani Athletic Bilbao od 21 sat, dok je od 20.45 sati na rasporedu derbi francuskog prvenstva između Marseillea i Paris Saint-Germaina.

Dan ranije, na Veliku subotu, igraju se još dva zanimljiva europska derbija. U njemačkoj Bundesligi se susreću Bayern i Borussia Dortmund (18.30), a u talijanskoj Serie A Lazio i Juventus. Novi trener Rimljana Igor Tudor debitirat će protiv svog bivšeg kluba iz Torina, u kojem je bio igrač i pomoćni trener.

Nogometni program u idućih 12 dana

Subota, 23. ožujka

Hrvatska - Tunis (21.00)

Utorak, 26. ožujka

U21: Portugal - Hrvatska (18.30)

Hrvatska - Egipat/Novi Zeland (21.00)

Subota, 30. ožujka

Lazio - Juventus (18.00)

Bayern - Borussia Dortmund (18.30)

Hajduk - Dinamo (19.30)

Nedjelja, 31. ožujka

Manchester City - Arsenal (17.30)

Marseille - PSG (20.45)

Real - Athletic (21.00)

Srijeda, 3. travnja

Hajduk - Dinamo (Kup, 19.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 01:41