IVAN PERIC/CROPIX
Pripremna utakmica

Osijek u golijadi izgubio od Sturma! Bjeličin sastav u samoj završnici zapucao čiste zicere

Beljo i Majstorović su u samoj završnici promašili velike prilike i izgubili na kraju 3:2
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. siječanj 2021. 17:53

Osijek je poražen u prvoj pripremnoj utakmici protiv Sturma,drugoplasiranom momčadi austrijskog prvenstva, koja za vodećim i puno skupljim Red Bull Salzburgom zaostaju samo bod, uz utakmicu manje. Treneri Bjelica i Ilzer igrali su oba poluvremena odigrali s potpuno drugim sastavima, tako je to običaj na ovakvim pripremnim ogledima. Sturm je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji od Osijeka, tu dionicu Austrijanci su dobili s 2:0, a bio je to sasvim dobar rezulat za društvo iz Gradskog vrta, jer mogli su Bjeličini dečki mnogo gore proći. Osim dva postignuta pogotka, Sturm je imao još nekoliko odličnih prilika. Najviše se ispromašivao Jantscher. Jednom je potpuno sam pred Ivušićem prebacio gredu, a dva puta je osječki vratar sjajno reagirao.

Pogotke su Austrijanci postigli nakon slabih reakcija obrane Osijeka. Kod prvog, onog koji je zabio Gazibegović, ispala je kompletna obrana, a drugi je postugntu nakon kornera. U prvom poluvremenu Osječani nisu izgeledali dobro.

Međutim, momčad koja je igrala u drugom dijelu izvela je veliki preokret, te je djelovala mnogo bolje nego ona iz prvog. Bili su življi, rastrčaniji, s mnogo više ideja u igri. Naravno, treba napomenuti da je momčad Sturma iz drugog poluvremena bila kvalitativno slabija od one koja se odlično predstavila u prvom dijelu. Nakon odlične akcije koju je započeo Mišković, a nastavio Kleinheisler, poentirao je Bočkaj, a nakon tog pogotka, na terenu je postojao samo Osijek. Napadi su se jedan za drugim slijevali prema vratima Sturma. Da je Kleinheisler bolji pucač, vjerojatno bi došlo dio poravananja nakon samo nekoliko minuta, ali Mađar je dva puta iz povoljnih situacija bio neprecizan. No, ipak je ubrzio stiglo izjednačenje. Pogodak je postigao Lopa iz slobodnog udarca, onako u stili Petra Bočkaja. Lopta je upućena tzv. 'kiflom', taman je bila neuhvatljiva za vratara.

Kad se čekalo da Osijek napravi potpuni preokret i zabije treći pogodak, nakon dvadesetka minuta igre u drugom poluvremenu, probudio se Sturm. Friesenbichler se nakon jedna atraktivne akcije našao sam pred Ježinom, ali je osječki vratar briljantno reagirao i spasio svoju mrežu. Ježinina obrana bila je 'play off the day'. Međutim, Ježina ništa nije mogao uraditi petnaest minuta prije kraja utakmice. Austrijanci su izveli brzu akciju, koju je u konačnici iz blizine zaključio Mwepu. Nakon toga je krenuo uragan Osijek koji je pokušavao izjednačiti. I na kraju ostaje nejasno kako nije uspio. Što li su sve Osječani promašili u samoj završnici utakmice uistinu je nevjerojatnol. U samo nekoliko minuta promašilo se za rubriku 'vjerovali ili ne'.

Pet minuta prije kraja utakmice, Lopa je jurio posve sam prema vratima Sturma, mogao ga je pitati u koji koji kut da mu pošalje loptu. Međutim, pucao je iznimno slabo, čak i pomalo neozbiljno, te je vratara pogodio u nogu. Minutu kasnije, nakon centaršuta Lončara, Beljo s jednog metra pogađa -gredu! Čudo jedno kako mladi igrač to nije zabio, bilo je teže promašiti negi pogoditi. A onda opet minutu nakon toga, nakon udaca iz kuta, Majstorović promašuje glavom s otprilike dva metra. Kad se promaše takve prilike onda se jednostavno mora izgubiti.

Ipak Bjelica sigurno može biti zadovoljan s prezentacijom momčadi koju smo vidjeli u drugom poluvremenu.

U momčadi Osijeka nisu igrali ozlijeđeni Igor Silva, Ndockyt, nije bilo niti Grezde. Mnogi su očekivali da će se predstaviti novi igrača Mihret Topčagić, ali Bjelica ga nije uvodio u igru. Pretpostavljamo da nije dovoljno spreman. Sljedeću provjeru Osijek će imati u petak, 15. siječnja, kada će odmjeriti snage s Koprom. Nakon toga odigrati će još jednu utakmicu na pripremama, suparnik će biti mađarski MOL Fehervar, koji je u petak pobijedio Rijeku (1:0), a zanimljivo, Mađari će igrati i protiv aktualnog prvaka Dinama.

Linker
18. svibanj 2024 15:19