BORIS KOVACEV/CROPIX
VELIKA ANKETA SN-A

Ovo su Vatreni koje želi vidjeti više od 10 tisuća ljudi: Dajte nam njih dvojicu i ostavite Broza!

Hrvatska u petak (18.00) igra ključnu utakmicu na Euru protiv reprezentacije Češke
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2021. 14:25

Nije Hrvatska dobro krenula na Europskom prvenstvu, iako minimalan poraz od Engleza (1:0) nije nešto zbog čega bi navijači Vatrenih trebali previše razbijati glavu, više od gubitka bodova brine igra naše reprezentacije, točnije nemoć u napadačkom dijelu igre.

Protiv jednog od favorita čitavog natjecanja Hrvatska je najvećih tijekom dvoboja bila u podređenom položaju. Engleski vezni red nametnuo se hrvatskom te preselio težište igre na polovicu terena koja je pripadala našim igračima, pa je u prvih pola sata lopta gotovo 70 posto vremena bila u nogama engleskih igrača.

Hrvatska je, kao i na "generalnoj probi" prije tjedan dana protiv Belgije izgledala bezidejno u igri prema naprijed, dok protiv vrlo kvalitetnog suparnika nije mogla sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Vatrene u 2. kolu Eura čeka okršaj protiv Češke koja je u svojoj prvoj utakmici odnijela sva tri boda protiv Škotske (2:0). Ovo je ključna utakmica za Hrvatsku jer bi se novim kiksom bitno udaljila od iduće faze natjecanja.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Dalić će nakon predstave protiv Engleza sasvim sigurno napraviti nekoliko promjena u udarnom sastavu, a vas smo u našoj anketi pitali kako bi trebao izgledati naš sastav u sudaru s Češkom. Na vratima je tako najviše glasova odnio Dominik Livaković koji je već neko vrijeme i prvi Dalićev izbor. Kada je zadnja linija u pitanju tu su svoje mjesto našli Domagoj Vida i Dejan Lovren koji se nakon ozljede ponovno vraća u reprezentaciju. Na bočnim pozicijama najviše glasova za desnu stranu dobio je Šime Vrsaljko, dok je na lijevoj strani izbor pao na zlatnog Dinamovog dečka Joška Gvardiola.

U sredini terena navijači žele da i dalje operira trojac Modrić, Brozović i Kovačić dok bi ih na krilima trebali pratiti Perišić i Brekalo. U vrhu napada najviše je glasova odnio Bruno Petković koji je protiv Engleza ušao tek u završnici utakmice.

Ovo je momčad navijača za Češku. U našoj anketi glasalo je više od 10 tisuća navijača:

Livaković - Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Perišić, Brekalo - Petković

Ovo su vaši glasovi:

VRATARI:

Dominik Livaković: 94%

Lovre Kalinić: 5%

Simon Sluga: 1%

DESNI BRANIČ:

Šime Vrsaljko: 79 %

Josip Juranović: 21%

LIJEVI BRANIČ:

Joško Gvardiol: 45%

Domagoj Bradarić: 34%

Borna Barišić: 21%

STOPERI:

Dejan Lovren: 36%

Domagoj Vida: 34%

Duje Ćaleta - Car: 15%

Joško Gvardiol: 11%

Mile Škorić: 4%

VEZNI RED:

Luka Modrić: 49%

Marcelo Brozović: 26%

Mateo Kovačić: 21%

Milan Badelj: 1%

Mario Pašalić: 2%

Nikola Vlašić: 1%

KRILNE POZICIJE:

Ivan Perišić: 41%

Josip Brekalo: 20%

Ante Rebić: 16%

Mislav Oršić: 14%

Luka Ivanušec: 10%

NAPAD:

Bruno Petković: 46%

Andrej Kramarić: 28&

Ante Budimir: 20%

Ante Rebić: 7%

Linker
06. svibanj 2024 08:12