Joško Gvardiol i Sergio Busquets
 JONATHAN NACKSTRAND Afp
DOLAZI NJEGOVO VRIJEME

Pedri će biti najbolji na svijetu, a i mi imamo nekog takvog! Ali, do sada se igrao nogometa...‘

‘Nije problem što je pio vodu, već u nekim taktičkim stvarima, ali to će on riješiti.‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 08. srpanj 2021. 20:28

Španjolska nije ušla u finale Eura, ali njeni su pojedinci ostavili dubok trag na čitavom turniru. Ponajprije mladi, 18-godišnji veznjak Pedri. Za njega je u našem SuperSportske Podcastu, novinar Sportskih novosti Davorin Olivari imao samo birane riječi..

- Taj dečko će jednog dana osvojiti Zlatnu loptu i biti najbolji igrač na svijetu. U takvim godinama na taj način odigrati prvenstvo, to je nezapamćeno. I mi imamo našeg Pedrija, to je Joško Gvadiol! On možda neće uzeti Zlatnu loptu jer to bekovi rijetko osvajaju... - rekao je Olivari.

U našem je studiju gostovao i Mladen Frančić, nogometni trener koji je naznačio da Gvardiol mora popraviti jednu stvar...

- To će on riješiti vrlo brzo, dolaskom u Bundesligu, ali - još se uvijek igra nogometa. Zaigran je i neke stvari koje mu se događaju, više neće s nekim iskustvom. Ne mislim sada na pijenje vode, nego na neke taktičke stvari u fazi obrane. Njegova je budućnost na stoperu, gdje će on puno više dati. Ima dobar skok, čitanje igre, a fino i iznosi loptu, čak i izlazi u završnicu... Mislim da će u Leipzigu igrati stopera, dječje bolesti će proći, a prognoziram mu napredak kao i u slučaju Danija Olma.

SuperSportske Podcast #47 s Mladenom Frančićem i Davorinom Olivarijem pogledajte u nastavku:

Linker
09. svibanj 2024 09:16